Olimpia

A költözés alatt is működik a MOB

Másfél hét múlva már új otthonában működhet - teljes létszámban és készültségben - a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), amely csütörtökön kezdte meg a költözést.

A MOB a pesti oldalról a budaira települ át, az Istvánmezei úton álló Magyar Sport Házát otthagyva a Csörsz utca egyik felújított irodaházában kap helyet. Az átmeneti időben a munkatársak laptopokon mobil internet használatával végzik majd a munkájukat - tájékoztatta a MOB az MTI-t -, hozzátéve, hogy csaknem 60 ember költözik át az új helyre. Szabó Bence, a kardvívóként kétszeres olimpiai bajnok főtitkár korábban úgy nyilatkozott: az eddiginél is jobb munkakörülmények megteremtése annak köszönhetően valósulhatott meg, hogy a MOB sikerrel pályázott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál egy olyan működtetési támogatásra, amely a felmerülő irodabérleti költségek mintegy háromnegyedét tartósan fedezheti. Hozzátette: a NOB anyagi hozzájárulása kizárólag erre a célra használható fel.

A MOB új székhelyén önálló irodához jutnak Borkai Zsolt elnök mellett az igazgatók - Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Fábián László sportigazgató -, illetve a főtitkár, továbbá Kamuti Jenő, a nemzetközi és a hazai fair play bizottság elnöke. A munkatársak mintegy háromnegyede egy légterű nagy helyiségben dolgozik majd, de lesznek kisebb irodák, közös munkaszobák, továbbá több tárgyalóhelyiség is rendelkezésre áll. A MOB új tagozatait - a nem olimpiai sportágakat, a fogyatékkal élők sportját, a szabadidősportot, valamint az egyetemi, főiskolai diáksportot - képviselve koordinátorok költöznek az új székházba.