Férfi kézilabda-vb

Fazekas Nándor szerint számít is, hogy nyerünk-e a favoritok ellen, meg nem is

A magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi kapusa, Fazekas Nándor a hatharom.hu-nak elmondta, hogy korábbi játékostársai becsülettel odatették magukat Ausztrália ellen, de az igazi világbajnokság csak ez után kezdődik a mieink számára.

Ausztrália ellen a papírformának megfelelően fölényesen nyert Mocsai Lajos csapata, amely számára a legfontosabb a győzelem mellett az volt, hogy a nyitott védekezést a mérkőzés egyes szakaszaiban gyakorolni tudja. Fazekas szerint a déli ellenfél még erre sem feltétlenül volt alkalmas, de azért így is volt haszna a játéknak.

"Nem lehet felpörögni egy olyan mérkőzésre, amiről előre tudod, hogy nyerni fogsz, sokszor az a legfőbb cél, hogy senki ne sérüljön meg. A fiúk azért ennek ellenére odatették magukat, a lehető legjobban hajtottak, nem akarták megalázni az ellenfelet azzal, hogy nem vették őket komolyan. Emellett pedig fontos volt, hogy meccsel készülhettünk a horvátok ellen. Sokszor hallom, hogy egy ilyen meccs helyett jobb lenne egy edzés, de ezzel nem értek egyet, a mérkőzés a legjobb felkészülés, azt egyetlen edzéssel sem lehet pótolni" - mondta a hatharom.com-nak a kapus.

Arról, hogy van-e helyük az ausztráloknak rendszeres résztvevőként a férfi kézilabda-világbajnokságokon, így vélekedett az MKB Veszprém játékosa: "Látszik, hogy igyekeznek, próbálkoznak, de azt hiszem, hogy nincs olyan gyenge csapat Európában, amely ne verné meg őket nagyon. Ennek ellenére népszerűsíteni kell a kézilabdát arra is, és ez nekik igenis fontos. Fordított esetben, ha mondjuk rögbiben a magyar válogatott kijutna a világbajnokságra, ők is joggal kérdezhetnék, hogy mit keres ott egy olyan csapat, amelyet ők harminc ponttal meg fognak verni."

Sokkal keményebb találkozók jönnek, kedden este Horvátország, csütörtökön pedig Spanyolország lesznek az ellenfelek. Mindkét együttes a torna favoritjai közé tartozik, így a mieink ellen is esélyesebbek.

"Egyetértek a közvéleménnyel, újságírókkal, szakértőkkel: a horvátok ellen kezdődik a vb" - mondta Fazekas Nándor. "Ez a meccs jó lesz arra, hogy a csapat megmutassa, hol tart, felmérjék az esetleges hibákat, kiderüljön, hogy hol lehet javítani. Jó lenne, ha kedden és csütörtökön is szoros meccseket tudnánk játszani, de ha mindkétszer kikapnak a fiúk, az sem fogja összetörni őket. Két nagyon fontos mérkőzés jön. Annak ellenére is, hogy hiába nyerünk most, az a későbbiekben, az egyenes kieséses szakaszban már nem számít. A csapat ugyanis minden meccsre győzni megy, nyerni szeretne. Annyiban azért számít, hogy egy jobb csoportbeli helyezéssel idézőjelben könnyebb ellenfél jöhetne, mint mondjuk a most erősnek tűnő lengyelek és a szlovénok. Nem mindegy azért, hogy el tudod-e kerülni őket és a későbbiekben a legerősebbeket."

A magyar válogatott Horvátország elleni, 21:15-kor és a Spanyolország elleni, csütörtökön 19 órakor kezdődő meccséről is élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!