Bulvár

Börtönbe kerülhet a '94-es vb-hős, a bolgár foci "Máris szomszédja"

  • VNA

Börtönbüntetésre ítélték az 1994-es labdarúgó világbajnokság egyik hősének számító bolgár Jordan Lecskovot.

Ugye emlékeztek még az '94-es labdarúgó világbajnokság bolgár-német negyeddöntő mérkőzésére. Az volt az a találkozó, ahol a bombaerős - Klinsmann, Illgner, Kohler, Matthäus, Völler, stb. - német csapat meglepő 2-1-es vereséget szenvedett az esélytelenebb - de végül a negyedik helyig menetelő - bolgár csapattól. A mindent eldöntő gólt a 78. percben a rajzfilmekből ismert Hókuszpókhoz vagy éppen a legendás Máris szomszédhoz hasonló kinézetű Jordan Lecskov szerezte fejesből.

Na, akinek megvan a fenti gól, az szerintem jól emlékszik még Jordan barátunkra, aki most komoly bajba került odahaza. Hétfőn ugyanis az 1992-96 között a Hamburg színeiben a Bundesligában is játszó, immáron 45 esztendős Lecskovot kétéves börtönbüntetésre ítélték. A Stara Zagorában található bíróság a korábbi szliveni polgármestert hűtlen kezelés és hivatali befolyással történő visszaélés miatt ítélte el. Lecskov és jogi képviselői még fellebbezhetnek a döntés ellen.

A vád szerint a korábbi kiváló labdarúgó adóhivatalnokokat fizetett le annak érdekében, hogy elkerülje a vizsgálatot, emellett pedig egy olyan szerződést kötött a hivatal nevében, amely közel 300.000 eurós veszteséget okozott a városnak. Lecskov 2003 és 2011 között volt Szliven város polgármestere, tavaly és két éve is elítélték már hasonló ügyek miatt, igaz akkor megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel.