Dakar-rali

Szalayék továbbra is a 29. helyen állnak

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős továbbra is a 29. helyen áll a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin, amelyen az autósok szombati, nyolcadik szakaszát félbe kellett szakítani.

Dakar

Erre a lépésre a heves esőzések, illetve a folyók magas vízállása miatt került sor, és a versenybíróság csak vasárnap határozott arról, hogyan írja jóvá a megtett kilométereket. A célba mindössze öt autó ért be, s az a döntés született, hogy ők megkapják a valós időeredményüket, míg a többieknek - így a magyaroknak is - az ötödikkel, azaz a címvédő francia Stéphane Peterhansellel megegyező időt írják jóvá. A már eleve lerövidített gyorsasági szakaszt a motorosok még teljesíteni tudták.

A mezőny vasárnap pihen, majd hétfőn Tucumánból Córdobába hajt, a résztvevőkre nagyjából 850 kilométer, benne közel 600 kilométeres szelektív szakasz leküzdése vár. A Peruból indult, jövő szombaton záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be.

Dakar-rali
8. szakasz, Salta-Tucumán:
Autósok, félbeszakadt:
összetettben:
1. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 18:31:04 óra
2. Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz (katari, spanyol, Buggy) 3:14 perc hátrány
3. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 44:03 perc hátrány
...29. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 7:21:57 óra h.
...86. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 22:25:04 ó h.
...87. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 22:33:04 ó h.