Tenisz

Rafael Nadal az Ausztrál Openen sem lesz ott

  • VNA

A spanyolok klasszis játékosa fél éve küszködik sérüléssel, mégis váratlan, hogy az ausztrál bajnokságon sem indul el.

Továbbra sem tud teljes értékű edzésmunkát végezni, így az ausztrál nyílt bajnokságtól való visszalépést is bejelentette a korábbi világelső teniszező, Rafael Nadal. A térdsérülése miatt már egy fél évet kihagyó spanyol a napokban egy bemutató tornát mondott vissza gyomorpanaszai miatt annak érdekében, hogy Melbourne-ben mindenképpen tudjon indulni. A pénteken kiadott közleménye alapján azonban mégsem lehet ott a szezon első Grand Slam tornáján.

Az esztendő első Grand Slam tornáján sem láthatjuk majd Rafael Nadal erőteljes ütéseit - Fotó: AFP

A január 14-27. között sorra kerülő versenyen tehát nem lesz ott Nadal, aki ezzel a tavalyi US Open után sorozatban a második Grand Slam versenyétől lesz kénytelen távol maradni. "A térdem rendben van, az orvosok szerint a rehabilitáció tökéletes ütemben zajlott. Ugyanakkor egy vírus az utóbbi hetekben legyengített és emiatt az edzéseket nem tudtam megfelelő ütemben teljesíteni. Sajnálom, hogy ezért sem Dohában, sem pedig utána az Ausztrál Openen sem indulhatok el" - áll a 26 esztendős játékos által kiadott szomorú hangvételű közleményben.

Nadal legutóbb a wimbledoni tornán lépett pályára, de ott hatalmas meglepetésre már a második fordulóban kikapott a cseh Lukas Rosoltól.