Karrier

Hrepka Ádám gerincsérvvel küzd, injekciókat kap

A Bnei Yehuda játékosa nem tervezi, hogy eligazol Izraelből, de nem tudja, mik a klubja tervei vele.

Hrepka Ádám nem teljes értékű - Fotó:Délmagyar

Nyáron igazolt az izraeli Bnei Yehuda csapatához a válogatott labdarúgó, Hrepka Ádám. A feszült politikai helyzet miatt a csatár kellemetlen napokat élt át Izraelben.

"Most csönd van - mondta a helyzetről Hrepka Ádám a Délmagyarnak. -  A november viszont nagyon kellemetlen volt, nem kívánom senkinek, hogy valaha is ilyen helyzetbe kerüljön. Többször megszólaltak a légvédelmi szirénák, ilyenkor bármit is csináltunk, akárhol voltunk, le kellett mennünk a mínusz kettedik szintre. Ez már legalább öt alkalommal előfordult."

A nyáron pályafutása során másodszor állt légiósnak és nem bánta meg az izraeli kalandot.

"Gyorsan jött a lehetőség, hirtelen kellett döntenem, és belevágtam. Maradhattam volna az MTK-nál is, de úgy éreztem, váltásra van szükségem. Az izraeli a magyarnál egy hajszállal erősebb bajnokság, ahol a csapatoknak fanatikus szurkolótáboruk van. Vagy szeretnek vagy utálnak valamit, ez itt így természetes. Az új játékosokat barátságosan fogadják, próbálnak segíteni, angolul pedig megértetem magam a helyiekkel, bár az is igaz, nem én vagyok a hangadó az öltözőben."

Tizennégy forduló telt el eddig az izraeli élvonalból, Hrepka csapata a negyedik helyen áll. Támadóként viszont hét meccsen eddig nem szerzett gólt.

"Elég peches vagyok, hiszen a kintlétem alatt mindössze két hétig voltam egészséges. Többet vagyok az orvosi szobában, mint az öltözőben. 25 évesen gerincsérvvel küzdök, és bár a hátam jelenleg nem fáj, a lábaim igen. Idegenlégiósként viszont nem tehetem meg, hogy hónapokig csak feküdjek, ezért próbálok edzeni, bizonyítani, de így nem nagyon megy. Injekciókat már kaptam, de lehet, hogy az lenne a jó, ha hazamennék egy kivizsgálásra. Nem tervezem, hogy hazaigazolnék, de az is igaz, hogy jelenleg nem vagyok teljes értékű játékos, és még nem tudom, hogy a klubomnak mik a tervei velem" - mondta a futballista.