Golf

Nincs meglepetés - McIlroy lett az év európai játékosa

  • VNA

A világelső Rory McIlroy nagyszerű évet zárt 2012-ben, így nem meglepő, hogy ő lett Európa legjobb golfozója ebben az esztendőben.

Az előzetes várakozásoknak megfelelőn az észak-ír Rory McIlroyt választották meg a profi golfozók európai sorozatán az esztendő legjobbjának. A 23 esztendős játékos ebben az esztendőben megszerezte a világelsőséget, amelyet egy időre ugyan visszavettek tőle, az év végére azonban már ismét az ő nevével kezdődik a lista, ráadásul most jelentős pontelőnnyel vezet az angol Luke Donald előtt.

McIlroy idén azzal is különleges teljesítményt ért el, hogy ő lett Luke Donald után mindössze a második olyan profi golf játékos, aki egy szezonon belül az amerikai US PGA Tour (8.047.952 dollár) és a European Tour (5.519.118 euró) kereseti listáján is az élen végez. Augusztusban McIlroy megnyerte a PGA Championshipet is, így már kétszeres major győztesnek mondhatja magát. Emellett nyert három versenyt az amerikai profi sorozaton, megnyerte az európai sorozat Dubajban rendezett fináléját és tagja volt a Ryder Kupán győztes európai csapatnak is.

"Mindenki tudja, hogy számomra mennyire különleges volt ez az esztendő. Bízom benne, hogy a következő szezonok is hasonlóan fognak alakulni. Ez az elismerés csak hab a tortán, hiszen ezzel már beírtam magam a történelemkönyvekbe" - nyilatkozta a szavazás eredményének kihirdetése után az észak-ír golfozó, aki egyelőre még nem tudja, hogy milyen színekben szerepeljen a riói olimpián, ahol a golf hosszú idő után először lesz része az ötkarikás versenyprogramnak.