Tollaslabda

Régi-új elnök vette át a sportág irányítását

  • VNA

A 2012.december 16-án megtartott Tisztújító Közgyűlés Csorba Józsefet választotta meg a Magyar Tollaslabda Szövetség új elnökévé, aki a 2000-2004. közötti ciklus után második alkalommal tölti be a Szövetség legmagasabb tisztségét.

A Magyar Sport Házában tartott Közgyűlésen a lehetséges 72 szavazásra jogosult delegáltból 51 fő jelent meg, mely több mint 70%-os részvételi arányt jelent. Az első napirendi pontban a leköszönő elnök, Dr. Horváth Zsolt értékelte elnöki ciklusának legfontosabb eseményeit, kiemelve az általa pozitívumnak tartott eredményeket, de megemlítette azokat a területeket is, amelyekben sikeresebb is lehetett volna a Szövetség.

A második napirendi pont első feladata az elnök megválasztása volt. A két jelölt közül Csorba József 44, míg Csanda Lajos 7 szavazatot kapott. Az elnök megválasztása után az elnökségi tag jelöltekre szavazhattak a megjelent küldöttek. Eredetileg 14 jelölt indult az elnökségi tagságért, de a Közgyűlésen Szűcs Zoltán visszalépett a jelöléstől. A szavazás a következő eredménnyel zárult: Borbély Sándor (45 szavazat), Horváth Kristóf (43 szavazat), Szent-Andrássy Márk (42 szavazat), Károlyi Ákos (41 szavazat), Varga Imre (39 szavazat) és Korányi László (34 szavazat) került be az Elnökségbe. Mivel Borbély Sándor kapta a legtöbb szavazatot, Ő lett a Szövetség Alelnöke.

A további sorrend: Csiszér Levente (14 szavazat), Csanda Lajos (10 szavazat), Kemény Erzsébet (7 szavazat), Kovács Attila (7 szavazat), Karsai Attila (4 szavazat), Madarász Tamás (3 szavazat), Tary Gábor (1 szavazat). A Szövetség vezető testületének megválasztása után az ellenőrző testület tagjaira lehetett voksolni. A Felügyelő Bizottság Elnökének ismét Keszthelyi Melindát választotta a Közgyűlés 51 szavazattal, míg Karkóné Lukácsy Marianna 42, illetve Dr. Horváth Zsolt 34 szavazattal lettek tagjai a Bizottságnak. Szabó Bálint 22 szavazatot kapott.

A Közgyűlés végeztével az új elnökség megtartotta első ülését, melyen megtárgyalták a legfontosabb, sürgős kérdéseket. Így az Elnökség Tóth Henriket (Multi Alarm SE) és Sárosi Laurát (Multi Alarm SE) választotta az Év Játékosának. Továbbá döntöttek arról, hogy a főtitkári teendőket továbbra is Bálega Tibor látja el, valamint, hogy részt veszünk a 2013.évi, Törökországban megrendezésre kerülő Ifjúsági Egyéni és Csapat Európa-bajnokságon. A régi elnökség mandátumának lejártával megszűnt a Szövetség bizottságai vezetőinek, valamint a szövetségi kapitány és a megbízott szövetségi edzők mandátuma is. Ezen tisztségek betöltéséről hamarosan dönt az új elnökség.