Real Madrid

Mourinhónak nem tetszett Benzema hozzáállása

Habár Karim Benzemát választották az év legjobb francia játékosának, de a Real Madrid csatárának őszi produktuma elmarad a tavalyitól. Az AS szerint José Mourinho nem elégedett a teljesítményével.

Benzema

Benzema három gólt szerzett ősszel a bajnokságban, tavaly ilyenkor viszont hét találatnál járt. A francia csatár egy hete megsérült a Celta Vigo elleni Spanyol Király Kupa-meccs első felvonásán és a 31. percben lecserélték. Aztán vasárnap kimaradt az Espanyol elleni keretből, de a spanyol AS szerint nem csupán a bokasérülése miatt. A lap úgy véli, a Real Madrid mestere, José Mourinho Benzemára gondolt, amikor a vigói vereséget értékelte és inkább a hozzáállása miatt mellőzte őt a hétvégi bajnokiról. Amolyan figyelmeztető jelleggel hagyta ki a csapatból.

"Részben én vagyok a hibás a vigói vereségért, de esetleg néhány játékosnak nem fűlt a foga a meccshez - mondta a vigói fellépés után José Mourinho. - Az a játékos, aki idő előtt befejez egy meccset, a következőn nem kaphat szerepet. Inkább Moratának adok lehetőséget, aki még éretlen, viszont ambiciózus és fejlődni akar, mintsem egy olyan futballistának, aki nem akar játszani az ilyen meccseken a hideg és az eső miatt, vagy mert nem hozza lázba a kupamérkőzés."

Eközben Franciaországban sorrendben másodszor Benzemát választották az év játékosának.