La Liga

Özil duplájával fordított a Real Madrid Valladolidban

Bár a Valladolid kétszer is vezetett hazai pályán a Real Madrid ellen, a vendégek fordítottak és 3-2-re nyertek a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Özil duplájával nyert a Real Madrid

Ki, ha nem José Mourinho lett volna a téma a héten a Real Madridnál? Bár sokan már biztosra vették nyári távozását, a Real Madrid elnöke állítólag mégis szeretné, ha a csapat mellett maradna a portugál edző. Kérdés, a Barcelonával szembeni 11 pontos hátrány ledolgozható-e. Amennyiben a királyiak erre készülnek, a Valladolid otthonában mindenképpen a három pont lehetett a céljuk. A 22 éves Nacho kapott szerepet a vendégeknél a védelem tengelyében Pepe mellett, Callejón is ott volt a kezdőcsapatban.  Modric és Di Maria ezúttal csak a kispadon kapott helyet.

Ronaldo távoli lövésével kezdődött a találkozó, majd a 7. percben meglepetésre a hazaiak szerezték meg a vezetést:egy bal oldali szöglet után a Real Madrid védői nem figyeltek, Marc Valiente középre gurította a labdát, Manucho pedig pár méterről a kapuba továbbított (1-0). Nem hagyta magát azonban a fővárosi együttes, mindössze öt perce kellett az egyenlítéshez. Callejón csapott le egy eladott labdára, középre adta Benzemának, aki közelről a kapuba passzolt (1-1). A 19. percben Ronaldo szabadrúgásánál Daninak kellett hárítania. A félidő felénél ismét vezetést szerzett a hazai együttes: egy bal oldali szögletnél Manucho pár méterről fejelt a kapuba (2-1). A gól után nagy fölényben játszott a Real Madrid, sorozatban rúgta a szögleteket, ám a nagy helyzetek hiányoztak. A 40. percben Benzema egy szöglet után 13 méterről lőhetett, a labdát azonban könnyedén fogta Dani. A félidő utolsó percében mégis egyenlíteni tudott a Madrid, Özil kényszerítőzött Benzemával, majd hat méterről a kapura gurította a labdát, Dani hiába ért bele, menteni nem tudott (2-2). A félidőben döntetlen állással vonultak a csapatok szünetre.

A második félidő elején a Real Madrid veszélyeztetett, ám egy óra elteltével Óscar 18 méteres lövését védte vetődve Casillas. A 65. percben Ramos teljesen szabályos gólt szerzett, ám les miatt nem adta meg a játékvezető. A 71. percben azonban fordított a madridi együttes:Özil 18 méterről, bal lábbal úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a felső lécről vágódott a hálóba (2-3). Öt perccel a vége előtt még Ramos fejesét tolta ki Dani. Az eredmény már nem változott, fordított és nyert a Real Madrid.


 

La Liga
15. forduló
Real Valladolid-Real Madrid 2-3
Gólszerző: Manucho (7., 22.) ill. Benzema (12.), Özil (45., 71)