Motorsport

A motoros Kis Viktória történelmet írt idén

  • MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Eddigi pályafutásának legnagyobb sikerét érte el a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team ifjú hölgy versenyzője, Kis Viktória. A csinos 19 éves motoros történelmet írt a Slovakiaringen: a Superbike kategóriában első magyar nőként szerzett pontot nemzetközi versenyen, majd ugyanebben a kategóriában a hazai bajnokság összetettjében 11 férfi között megszerezte a 6. helyet. A jövőjével kapcsolatban csak az biztos, hogy 2013-ban is marad az ezres Kawasakija nyergében, és abban bízik, hogy végre igazán színvonalas hazai bajnokságban harcolhat a férfiakkal, akiknek ismét bebizonyítaná, igenis helye van a legjobbak között.

- Egy év kitérőt követően a régi-új csapatával vágott neki a 212-es szezonnak. Mit remélt a Superbike kategóriában törékeny nőként?
- Boldog voltam, hogy egy év kitérő után újra csatlakozhattam a MetalCom-Adrenalin H-Moto Teamhez. A csapatvezetéssel azt a célt tűztük ki az idei évre, hogy a lehetőségeimhez képest minél több versenyen induljak el a magyar bajnoki futamokon, valamint az Alpok-Adria Bajnokságban. Természetesen mindkét sorozatban férfiak között versenyeztem, mert meg akartam mutatni, hogy van keresnivalóm a legnagyobb kategória mezőnyében. Ugyan tavaly maximális pontszámmal megnyertem a bajnokságnak indult, ám a kellő versenyszám híján kupaként véget ért sorozatot, de éreztem azt, hogy egy erősebb mezőnyben is megállnám a helyem.

- Ezt sikerült is bizonyítania, ám arra mi a magyarázat, hogy a Superbike kategóriához képest gyengébb ezres Kawasakijával mégis miért az erősebb mezőnyben állt rajthoz?
Mivel szerettem volna, ha a Magyar Bajnokságban is értékelnek, aminek öt futamából három az Alpok Adrián belül futott, kénytelen voltam egy kategóriával feljebb indulni, vagyis az alig Stock állapotú motorommal a Superbike mezőnyében versenyeztem, 10-20 lóerő és sok technikai fejlesztés hiányával.

- Így viszont csekély esélye volt dobogóra állni ebben a kemény férfimezőnyben, ám az ősz elején mégis olyan eredményt ért el, amit előtte magyar nő még sosem…
- Annak ellenére, hogy családi és tanulmányi okok miatt több versenyt ki kellett hagynom, úgy érzem, nem kell szégyenkeznem az eredményeim miatt, hiszen az egész szezonban másodpercekkel és helyezésekkel is mérhető javulást mutattam, aminek nagyon örültem. Ezeket természetesen nem ajándékba adták, ugyanis minden tizedért és pozícióért kőkeményen meg kellett küzdenem, míg a kockás zászlóval le nem intettek a futamokon. Aztán jött szeptember másodika, és a Slovakiaringen rendezett futam az év csúcspontja lett eddigi pályafutásomban. Életem eddigi legizgalmasabb megmérettetése volt! Fél szemmel – mivel az egyik kontaktlencsém menet közben „elhagytam” –, és nyolc ezreddel a mögöttem motorozó előtt intettek le a 15. helyen. Ez annyit jelentett, hogy első magyar nőként sikerült pontot szereznem nemzetközi Superbike versenyen. Az örömöm leírhatatlan azóta, még most is kiráz a hideg, ahogy arra a napra gondolok!

- Sporttörténelmi bravúrja hányadik helyre volt elég a hazai sorozat összetettjében?
- A szezonban végül négy versenyt teljesítettem, ami alapján a Magyar Bajnokság SBK kategóriájában a hatodik helyet sikerült megcsípnem tizenegy férfi között. Azt hiszem, ez az eredmény a maximum volt, amit kihozhattam ebből az idényből.

- A nemzeti szövetség, a MAMS gyorsasági szakága eddigi legnagyobb elismerésében részesítette…
- Hatalmas boldogsággal és büszkeséggel tölt el, hogy a gyorsasági szakág éves díjkiosztóján különdíjban részesülhettem, ami szerint Magyarország legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzője lettem a 2012-es szezonban. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem a címet, a mosolyt még sokáig nem lehet lecsalni az arcomról! Ahhoz, hogy ezt elérjem, hogy nekem ítéljék oda ezt az elismerést, rengeteg segítséget kaptam csapatomtól, csapattársaimtól és a családomtól, akik anyagilag, de főképp lelkileg ott álltak mellettem a legnehezebb pillanatokban is. Nélkülük tényleg nem zárhattam volna így az évet.

-  Mik a tervei a 2013-as szezonra?
- A jövő évről még nincs fix döntés, minden az anyagiaktól és a bajnokságok kiírásától függ. Nagyon örülnék neki, ha egy színvonalas Magyar Bajnokságon tudnék részt venni, amire remélhetőleg minden esélyünk megvan. A kategóriát tekintve nem történik változás, maradok 1000-es géposztályban, a kérdés csupán az, hogy Superbike vagy Superstock kategóriában állok majd rajthoz.