Európa Liga

Továbbjutott a Newcastle és a Bordeaux

A Newcastle döntetlennel, a Bordeaux győzelemmel zárta a labdarúgó Európa Liga D csoportjának 5. fordulóját és ezzel mindkét csapat a következő körbe lépett.

Newcastle United-Marítimo

A csoportelső Newcastle a 23. percben került előnybe a Marítimo ellen, Marveaux jobbról kapura tört és a kapus lábai között a hálóba lőtt (1-0). Tíz perccel a zárás előtt az elkényelmesedő angolok gólt kaptak, Fidelis egyenlített, de mindez a teljes képen nem változtatott, a Newcastle egy fordulóval a vége előtt biztosan továbbjutott.

Cissé

FC Bruges-Girondins Bordeaux

A Bordeaux egy félidő alatt eldöntötte a meccset és a továbbjutók kérdését a D csoportban. A 3. percben Mariano jobb oldali beadását Jussie "találta meg" és ballal, közelről a kapuba vágta (0-1). Öt perccel a szünet előtt ismét Jussie villant, kihasználta Almeback hibáját és középről 12 méterről a hálóba lőtt (0-2). Öt perccel a vége előtt Lestienne révén szépítettek a belgák (1-2), de ennél többre nem futotta, a Bordeaux megnyerte a meccset és továbbjutott. Nem mellesleg, az élről várja az utolsó kört.

Európa Liga
D csoport, 5. forduló
Newcastle United-Marítimo 1-1 (1-0)
Gól: Marveaux (23.), ill. Fidelis (79.)
 
FC Bruges-Girondins Bordeaux 1-2 (0-2)
Gól: Lestienne (84.), ill. Jussie (3., 40.)
 
A csoport állása: 1. Girondins Bordeaux 10 pont, 2. Newcastle United 9, 3. FC Bruges 4, 4. Marítimo 3.