Diósgyőr

Elfogadták Sisa Tibor lemondását, a szezon végéig Szentes Lázár irányít

A Budapest Honvéd elleni mérkőzést követően Sisa Tibor felajánlotta lemondását a DVTK vezetőedzői posztjáról, amelyet csütörtökön elfogadott a klub vezetése - adta hírül a klub hivatalos honlapja.

"A tulajdonosokkal konzultálva a mai napon elfogadtuk Sisa Tibor lemondását, megköszönve az eddigi munkáját" - közölte a dvtk.eu-val Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója.

"Érzékelve a problémákat az ősz folyamán - hiszen nem vitás, hogy a csapat két és fél éve nem látott gödörben van - abban maradtunk Sisa Tiborral, hogy az őszi szezon végén értékeljük a látottakat, és decemberig nem változtatunk a vezetőedzői poszton. A hírekkel ellentétben Sisa Úr korábban nem jelezte felénk lemondással kapcsolatos szándékát. Úgy gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a csapat elinduljon fölfelé. Sajnos nem sikerült."

"A vezetőedző tegnap esti lemondásával egy új helyzet állt elő - folytatta a klubvezető. - A tulajdonosokkal egyeztetve elemeztük a helyzetünket, és úgy döntöttünk, - mivel kimerítettük a költségvetésünk forrásait, újabb forrásokat pedig nem tudunk bevonni - a bajnokság végéig Szentes Lázár szakmai igazgató ül le a padra. Szentes Lázár segítőit később választja meg."

Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója

"Végül, de nem utolsó sorban szeretném elmondani, hogy a szurkolóink várakozásaival egyetemben, mind a tulajdonosok, mind a menedzsment, mind a szakmai stáb, többet reméltünk a szezon kezdetén. Sajnos el kell fogadnunk, hogy minden klub életében vannak hullámvölgyek, amelyből ki kell tudnunk jönni és ismerve a klubban rejlő erőt, biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog. A játékosokon a sor, ami a hátralévő 15 mérkőzést illeti, hogy bebizonyítsák, a jövőben is érdemesek arra, hogy a DVTK címeres mezét viselve nagyobb feladatokat is képesek megoldani" - zárta mondandóját Dudás Hunor.

Mint ismert, a Diósgyőr szerdán súlyos, 4-0-ás vereséget szenvedett a Budapest Honvéd vendégeként a Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcának szerdai, első mérkőzésén. A találkozót követően Sisa Tibor felajánlotta lemondását. A DVTK a bajnokságban is elmarad a várakozásoktól, 15 forduló után 20 pontjával kilencedik a tabellán.

A salgótarjáni születésű Sisa júniusban kétéves szerződést írt alá a Diósgyőrrel, előtte többek közt a Kaposvári Rákóczi, a Budapest Honvéd, a magyar U19-es válogatott és a Tatabánya trénereként is dolgozott.

Vezetőedző-váltások az OTP Bank Liga 2012/13-as idényében:
2012. augusztus 1.: Kis Károly helyett Máté Csaba (Paks, ideiglenesen)
2012. augusztus 20-21.: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz (FTC)
2012. augusztus 27.: Bene Ferenc helyett Kovács László (Pápa, ideiglenesen)
2012. augusztus 30.: Máté Csaba helyett Tomislav Sivic (Paks)
2012. szeptember 1.: Kovács László helyett Zsivóczky Gyula (Pápa)
2012. szeptember 17.: Török László helyett Szabó István (Kecskemét, megbízottként)
2012. szeptember 28.: Szabó István helyett Horváth Ferenc (Kecskemét)
2012. november 22.: Sisa Tibor helyett Szentes Lázár (Diósgyőri VTK)