Tragédia

Ketten is meghaltak Micheliszék versenyének helyszínén - videó

Egy autó- és egy motorversenyző is életét vesztette csütörtökön, illetve pénteken a túraautó-világbajnokság Makaói Nagydíjának betétversenyeihez kapcsolódó edzéseken.

Lius Carreira motorja ég a makaói versenypályán, miután nekütközött a korlátnak. A versenyző életét vesztette a 2012-es futamon.

Csütörtökön a portugál Luis Carreira hunyt el, aki a többek között Michelisz Norbert részvételével zajló túraautó-világbajnoki futam mellett rendezendő motorverseny kvalifikációján bukott. Az utcai, bukótérrel nem rendelkező, csőszerű makaói pálya falának csapódott. Motorja kigyulladt, ő pedig eszméletét vesztette, és hiába szállították kórházba, nem tudták megmenteni az éltét.

Carreira balesete - a nyugalom megzavarására alkalmas felvételek

Hozzá hasonlóan a hongkongi Phillip Yau is életét vesztette, miután a CTM Makaói Túraautó Kupa - tehát nem a WTCC-verseny - időmérő edzésén Chevrolet-jával a korlátnak ment. A beszámolók szerint hat perccel később kiszabadították autója roncsából, őt is a pályakórházba szállították, de rajta sem tudtak már segíteni.

A makaói versenyhétvége szervezői sajnálatukat fejezték ki a tragikus balesetek miatt, de álláspontjuk szerint a pálya megfelel a biztonsági feltételeknek, és a mentőegységek is mindkét esetben megfeleltek az elvárásoknak, és mindent megtettek a versenyzők megmentéséért.