Sportfogadás

Miért tudsz hasznot húzni a Twitterből és a Facebookból?

Az internet világában sportfogadóként nem beszerezni a számunkra szükséges információkat felér egy jókora baklövéssel. Egyszerű megoldás, de olykor mégis hasznos lehet, ha a közösségi oldalakon is böngészgetünk olykor.

Bizonyosan már sokan találkoztatok azzal a jelenséggel, amikor egy számunkra kiválasztott mérkőzés szorzói a kezdő sípszóhoz közeledve fel-alá ugrálnak. Ez egyrészt betudható annak, hogy a mérkőzés kezdéséhez közeledve növekszik a megtett tétek nagysága, ezért a bukmékereknek módosítaniuk kell a számokon, de előfordulhat amiatt is, hogy egy "hot info" látott napvilágot, ami miatt megváltoznak az esélyek.

Az ilyen fontos hírek általában a csapatokkal kapcsolatosak: a legjobb játékos sérülés miatt mégsem lehet ott a kezdőben; a bemelegítéskor a csapatkapitány meghúzódott, ezért kihagyja a találkozót netán az edző mamájának macskája nem akar lejönni a fáról, ezért a trénernek a meccs helyett fontosabb dolga akadt  - és még sorolhatnánk a hasonló kategóriába tartozó információkat. Egy-egy ilyen információ befolyással lehet a mérkőzés kimenetelére, ezért a fogadóirodák oddsmesterei nem restellnek korrekciókat végrehajtani.

Ha egy sztárcsapat sztárjátékosa az előzetes várakozásokkal ellentétben nem lép pályára - vagy éppen fordítva - az bizony könnyedén jelenthet egy-két tizednyi változást az érintett csapat szorzóiban.

Ez különösen azoknál a játékosoknál fordul elő, akik ténylegesen a világ közvetlen elitjébe tartoznak. Erre egy példa: mikor kiderült, hogy az előzetesen megfogalmazottak szerint a hosszabb ideig sérülés miatt kidőlő Wayne Rooney októberben a Newcastle ellen angol bajnoki mérkőzés előtt egy órával mégis a kezdőcsapatba lett jelölve, a Manchester United oddsa 1.65-ről 1.45-re csökkent.

Noha a nyugat-európai csapatok többsége kiválóan működő és gyorsan frissülő hivatalos honlappal rendelkezik, sok esetben csak a bő, utazó keretet lehet felfedezni a weblapon egy-egy forduló előtt. Ha tisztában vagyunk a csapat háza táján történtekkel (eltiltottak, sérülések) és naprakészek vagyunk a klubot illetően, akkor saját magunk is felállíthatjuk a lehetséges kezdőcsapatokat. Azonban mivel nem láthatunk bele a vezetőedzők fejébe, elképzelhető, hogy mellélövünk, ezért nem árt, ha keresünk biztosabb forrásokat illetve kiegészítéseket.

Mivel az együttesek igen sokszor csak a kezdősípszó előtt egy, esetleg két órával jelölik ki és hozzák nyilvánosságra a kezdőcsapatokat, ezért minden olyan hírforrásra rá kell csapnunk, amivel előnyt kovácsolhatunk saját magunk számára.

2012-t írván az egyik legkézenfekvőbb platformok lehetnek erre a célra a közösségi oldalak. Az elmúlt években több olyan hír is napvilágot látott, amely arról szólt, hogy a játékosok összetűzésbe keveredtek a klub vezetőivel túlzott Twitter vagy éppen Facebook-használat miatt. Ez számunkra jó hír.

Ha kedvenc csapatod mérkőzésére szeretnél fogadni, akkor csak keresd meg Twitter esetleg Facebook accountját és nézd meg, hogy feltettek-e esetleg olyan első kézből származó információt, amiről te addig nem tudtál. Ha nem találtál semmit, ne add fel, nézz vissza öt perccel később. Ha a csapat profilja nem tesz közzé semmit, érdemes lehet magukat a játékosokat követni. Ezek után, ha valami hasznos hírre bukkansz, ne légy rest, használd ki gyorsan a lehetőséget.

Ezt a fajta információszerzést, nagyon biztonságos hírforrásnak véljük, amely segít biztonságosabbá tenni a kis kockázatú nyereségeket az egész szezonban.

A Hatharom.hu egyedülálló Twitter-fala a segítségedre lehet ebben! Ebben az alkalmazásban a nemzetközi sportélet prominens csapatairól, versenyzőiről, szereplőiről szerezhetsz privát információkat. A sztársportolók mellett csapatok, egyesületek is jelet adnak magukról a külvilág számára, legyen szó akár a labdarúgásról vagy akár Forma-1-ről. Érdemes hát erre is figyelni.