Tenisz-vb

Djokovics nagy meccsre készül Murray ellen

A Londonban zajló ATP Mesterek Kupájának nyitónapján az idei évet uraló Andy Murray és Novak Djokovics duó mindkét tagja megnyerte a maga mérkőzését, előbbi a cseh Tomás Berdych-et, utóbbi a francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le. A két klasszis szerdán egymás ellen ragad majd ütőt: a szerb világelsőnek van miért visszavágnia.

Djokovics csúcsformában várhatja a Murray elleni ütközetet

Hétfő este az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics egy szoros és egy sima játszmában legyőzte Tsongát, így csattanós választ adott azoknak, akik fizikai gyengélkedését firtatták. "A nyitó szettet nyilvánvaló, hogy bármelyikünk megnyerhette volna"  - kezdte a Tsonga elleni találkozó után 'Nole'. "Hogy őszinte legyek, jobb volt nálam az első játszmában, számos bréklabdát kellett hárítanom, míg nekem lehetőségem sem volt, hogy elvegyem a szerváját. Összességében jól ment az adogatás és a játék is, fejben erős voltam és megpróbáltam a végsőkig kitartani." - nyilatkozta a világelső, aki szerdán az idei év meglepetésemberével, Andy Murray-vel találkozik majd. "Andy ellen játszani mindig nagy kihívás a számomra. Rengeteg sikert ért már el Londonban, ez az ő városa, ez a saját közönsége. Nagyon jól ismerjük egymást. Biztos vagyok benne, hogy igazán jó tenisszel fogunk majd előrukkolni" - mondta Djokovics, aki hétfőn aratta szezonbeli 71. győzelmét.

Djokovics által legyőzött Tsonga érthetően bosszús volt a mérkőzés után. "Sok lehetőségem volt az első szettben, de újra elpuskáztam őket. Azt gondolom, ez döntött most Novak javára. Ő minden esélyt megragadott, én viszont rontottam a fontos labdameneteknél. A következő meccs nagyon fontos lesz a számomra, hiszen versenyben szeretnék maradni, ezért győznöm kell. Az biztos, hogy mindent meg is fogok tenni a sikerért" - így a francia, aki szerdán Tomás Berdych-el mérkőzik meg.

A torna nyitómérkőzését Andy Murray és Tomás Berdych vívta. A cseh komoly feladat elé állította a hazai közönség előtt versenyző britet, aki végül az első szett elvesztése után a maga javára fordította a találkozót.

"A hangulat, az atmoszféra már a mérkőzés elejétől kezdve fantasztikus volt. Azt hittem, hogy a mérkőzést is jól kezdtem, de nem sikerült a korán jött lehetőségeket kihasználnom. Mindkettőnknek jól sikerültek az adogatásai, ezért nem sok pontot veszítettünk az első szervák után. Szoros mérkőzés volt" - fogalmazott az olimpiai bajnok, aki az egyik legnagyszerűbb versenynek tartja a londonit. "Azt hiszem, azért olyan különleges ez a verseny mindenki számára, mert itt nem indulhat el akárki. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg játékos álma egyszer itt játszani, de ez csak nyolc versenyzőnek adatik meg. Itt egy egész év munkája érhet be. Az aréna, ahol a mérkőzéseket rendezik, csodálatos. Teljesen eltér a légkör a többi torna helyszínétől, ez egy nagyszerű esemény, egy fantasztikus verseny" - mondta Murray, aki Sanghajban kikapott legutóbb Djokovicstól, de a US Openen és az olimpián legyőzte a szerb zsenit.