ATP-vb

Djokovics remek játékkal jelezte formáját

A világelső Novak Djokovics egy szoros és egy könnyű szettben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát hétfőn este a férfi teniszezők idényzáró ATP-világbajnokságán.

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a fejek 6:6-ig, de a világelsőnek háromszor is bréklabdát kellett hárítania, és egyszer a combját, majd a csuklóját fogta fájdalmasan. A rövidítésben viszont dominált a szerb, 3-1-re majd 4-2-re elhúzott, végül 7-4-re nyerte a tie-bréket és vele a játszmát.

A második szettben Djokovics rögtön elvetette Tsonga adogatását, aztán a következő gémet 0-30-ról fordította meg és húzott el 2-0-ra. A francia nem tudott visszabrékelni, rendkívül koncentrált ellenfelének pedig innentől elég volt arra figyelnie, hogy hozza adogatásait, de 5:3-nál még egyszer brékelt, és 1 óra 39 perc alatt megnyerte a mérkőzést, és készülhet a szerdai, Andy Murray elleni csúcsmeccsre.

Djokovics a múlt héten hatalmas meglepetésre kikapott az amerikai Sam Querreytől a párizsi 1000-es torna második fordulójában, de mostani teljesítményét nézve az akkori kudarc valószínűleg annak tudható be, hogy édesapját szívproblémákkal kórházba szállították.

ATP-világbajnokság, London:
A csoport, 1. forduló:
Djokovics (szerb)-Tsonga (francia) 7:6 (7-4), 6:3
 
Korábban:
Murray (brit)-Berdych (cseh) 3:6, 6:3, 6:4