Párizsi tenisztorna

Tsonga és Tipszarevics a világbajnokság utolsó résztvevői

Jo-Wilfried Tsonga Nicolás Almagrót, Janko Tipszarevics pedig Juan Mónacót győzte le a szezonzáró ATP-világbajnokságon való részvételre még esélyes riválisaik közül, míg Milos Raonic pedig Sam Querreytől szenvedett vereséget, így a párizsi tenisztorna csütörtöki játéknapján eldőlt, hogy a francia és a szerb lehetnek majd ott a vb-n.

Rafael Nadal visszalépése miatt az idei eredményeket összegző ATP-Race-ben nyolcadik Tsonga és kilencedik Tipszarevics pályázott a legnagyobb eséllyel a londoni részvételre, de Almagrónak, Mónacónak és Raonicnak is volt még matematikai esélye a kvalifikációra.

Jo-Wilfired Tsonga ünnepli a Nicolás Almagro elleni győzelmét a párizsi tenisztornán 2012-ben.

Nos, szerdán Mónacót Tipszarevics gyűrte le három játszmában, Almagrót pedig Tsonga egy kiélezett, két rövidítésben eldőlt meccsen. A francia az egész találkozón jól adogatott, noha volt egy hullámvölgye az első játszmában, amikor a spanyol bréklabdához jutott, de ezt hárította. Bár sok esélye nem volt arra, hogy elvegye ellenfele szerváját, a tie-breakekben mindkétszer csak ő tudott fogadóként pontokat nyerni. Így elmondhatjuk, hogy a kulcspillanatokban ő koncentrált jobban.

A nap folyamán a kanadai Raonic az amerikai Querreytől kikapott két szettben, így eldőlt, hogy már ő sem érheti utol Tsongát és Tipszarevicset, akik a párizsi tenisztorna további három fordulójának eredményeitől függetlenül részt vehetnek a jövő heti világbajnokságon. Rajtuk kívül Roger Federer, Novak Djokovics, Andy Murray, David Ferrer, Tomás Berdych és Juan Martín Del Potro lesznek még ott az évzáró tornán.

Párizsi tenisztorna
nyolcaddöntő
Tsonga (francia, 6.)-Almagro (spanyol, 11.) 7:6 (7-4), 7:6 (7-3)
Tipszarevics (szerb, 8.)-Mónaco (argentin, 9.) 6:3, 3:6, 6:3
Querrey (amerikai)-Raonic (kanadai) 6:3, 7:6 (7-1)
korábban:
Llodra (francia)-del Potro (argentin, 7.) 6:4, 6:3
Janowicz (lengyel)-Murray (brit, 3.) 5:7, 7:6 (7-4), 6:2
Berdych (cseh, 5.)-Anderson (dél-afrikai) 1:6, 6:3, 6:4
Simon (francia)-Nisikori (japán, 15.) játék nélkül