Botrány

Szingapúri bundakirály fizette le Ronaldót a '98-as vb-döntő előtt?

Egy zimbabwei bundaügyben folyik eljárás egy szingapúri állampolgár, Wilson Raj Prumal ellen, aki egyik kihallgatásán azt állította, lefizette a brazil Ronaldót, hogy ne teljesítsen tudásának megfelelően az 1998-as világbajnoki döntőn.

Prumalt jelenleg is fogva tartják Zimbabwéban, ahol a német Bild értesülései szerint azt állította, hogy fizetett Ronaldónak azért, hogy játssza el, hogy rosszul van a mérkőzés előtt.

Ronaldo és Dida a Franciaország-Brazília világbajnoki döntő után 1998-ban.

Az 1998-as világbajnokságon a brazil csatár négy góllal és nagyszerű játékkal járult hozzá ahhoz, hogy csapata a döntőbe jusson. Ott azonban nagyon gyengén teljesített, a Selecao pedig sima 3-0-s vereséget szenvedett a Zinedine Zidane vezette francia válogatottól.

A hírek arról szóltak, hogy Ronaldo néhány órával a meccs előtt összeesett a szállodában, és epilepsziás rohamhoz hasonló tüneteket produkált. Az orvosok azonban ezt később nem tudták igazolni. Sőt, ő maga is azt állította, hogy nem emlékszik a rosszullétre. Utólag elmondható, hogy játszania is felesleges volt, és több pletyka is szárnyra kelt annak okáról, hogy mégis a csapatba került.

Zico szerint Ronaldo és Mario Zagallo szövetségi kapitány is féltek a kritikáktól, amit akkor kaptak volna, ha a csatár kimarad. Olyan hír is volt, amely szerint a csapat és a szövetség szponzora, a Nike erőltette a játékát. De egyesek azt sem zárják ki, hogy nem akartak komolyabb vizsgálatokat a rosszullét miatt, amit egy sérülésének nem legális gyógyszeres kezelése okozott.