Férfi kézilabda

Iváncsik Tamás döntése nem végleges, Mocsai Lajos visszavárja

Amint arról beszámoltunk, Iváncsik Tamás, az MKB Veszprém jobbszélsője lemondta a szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatottban.A játékos erről levelet írt a Magyar Kézilabda Szövetségnek (MKSZ), aminek értelmében döntése nem tekinthető véglegesnek.

"Fájó szívvel ugyan, de egyelőre lemondom a szereplést a nemzeti csapatban, és a klubkézilabdára koncentrálok. Megköszönve az eddigi bizalmat további sok sikert kívánok a Fiúknak, a sportvezetőknek és a szurkolóknak pedig megértését kérem" - írta az MKSZ-nek címzett levélben Iváncsik Tamás.

A jobbszélső januárban súlyos térdsérülést szenvedett az Európa-bajnokságon, majd az olimpiai felkészülés kezdetére felépült ugyan, de Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem jelölte őt az ötkarikás keretbe. A játékos már akkor is megbántottságának adott hangot.

"A csalódottságom még túl élénken él bennem, és ezért jelenleg nincs meg bennem az a feltétlen bizalom, ami a jó teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen egy játékos és az edző között" - fogalmazott most levelében.

Mocsai Lajos sem tekinti véglegesnek a döntést, örülne, ha a kézilabdázó újra a nemzeti csapatban szerepelne.

Mocsai Lajos a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként a londoni olimpián 2012-ben.

"Iváncsik Tamás élvezi a bizalmamat, a véleményem nem változott meg róla, és remélem, hamarosan ismét vállalja a nemzeti csapatban való szereplést" - idézi a szövetségi kapitányt a kezi.hu. - "Pár nappal ezelőtt tett egyik nyilatkozatában még azt mondta, hogy rendelkezésre áll, megkapta a meghívót is, így nem tudom, mi történhetett az elmúlt pár napban, ami miatt erre a döntésre jutott. A sérülése után mindent megtett, hogy felépüljön, szorgalmasan és sokat dolgozott - a válogatott és klubja miatt is. Térde jó stabilitási fokot ért el, ám az olimpiára csupán 14 játékos nevezhető, több csapat is csupán egy játékossal ment ki Londonba szélsőposzton, nálunk szerkezetileg több védőjátékos kapott helyet az együttesben. Tamás tétmérkőzésbeli sorozatterhelésen nem esett át az olimpia előtt, ezért téthelyzetben nem volt olyan stabil a teljesítő képes tudása, hogy első számú jobbszélsőként számíthassak rá. Döntésemet akkor is a csapat érdekének megfelelően hoztam, ráadásul így Tamás időben be tudott kapcsolódni klubja felkészülésébe, és most ősszel remek sportformát ért el, aminek nagyon örülök. Az olimpia előtti döntésemnek ő nem örült, de ez természetes, hiszen remek versenyző, aki mindig győzni szeretne, csalódtam volna, ha elfogadja a döntést. Bízom benne, hogy hamarosan ismét velünk lesz a válogatottnál."

Vetési Iván, a szövetség elnöke is reményét fejezte ki a szélső visszatérését illetően: "Sajnálom Tamás döntését. Miután levelében úgy fogalmazott, hogy 'egyelőre' nem kíván a válogatottban szerepelni, őszintén remélem, hogy hamarosan visszatér a csapathoz. Az MKSZ a maga eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen, és már a januári világbajnokságon ott legyen a kiváló jobbszélső."