Férfi kézilabda BL

Ahogy (el)vártuk, Császárt, Nagyot és Fazekast méltatja a szakma

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szakértői a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában is több magyar játékost találtak méltónak arra, hogy az EHF Tv legszebb jeleneteket bemutató összeállításába bekerüljenek.

Nagy László, az MKB Veszprém átlövője 9 góllal járult hozzá csapata 31-30-as Kiel elleni győzelméhez, így nehéz lett volna őt kihagyni a negyedik forduló válogatottjából. Nem is követték el ezt a hibát az összeállítás készítői, akik kiemelték, hogy Nagy - aki néhány nappal korábban az Atlético Madrid ellen tízszer volt eredményes - korábban talán sosem látott formában játszik támadásban. A videót itt nézhetitek meg.

Filip Jicha és Nagy László küzdenek az MKB Veszprém-Kiel férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésen 2012-ben.

A legnagyobb védések között az olimpiai negyedik helyezett magyar válogatott mindkét kapusának egy-egy mutatványát megtaláljuk. A szegedi Mikler Roland egyik minszki bravúrját a negyedik legszebbnek ítélték, míg a Veszprém sikeréért negyedóra alatt is rengeteget tevő Fazekas Nándor Narcisse-szal szemben bemutatott védése volt a legtökéletesebb a szakértők szerint. A videót itt nézhetitek meg.

Végül az EHF Tv Taktikai Sarok című rovatában is magyar játékos, a szintén veszprémi Császár Gábor kapta a főszerepet. Az irányító a Kiel elleni meccs első félidejében verte meg Filip Jichát és az egész vendégvédelmet egy nagyszerű irányváltással - lehajolva kerülte el a cseh játékos kezeit -, majd Nagy Lászlóhoz passzolt, aki Iváncsik Tamást egy hát mögötti átadással hozta játékba, a szélső pedig már ziccergólt lőhetett. Az elemzés szerint Császár remekül mérte fel a távolságát Jichához képest, jól vette észre, hogy az irányváltással az egész védelmet összehúzhatja, mivel ellenfele magasabb, jól választotta meg a mozdulatot azzal, hogy lehajolt, a csapat többi tagja pedig szintén remekül vette ki a részét a figurából. A videót itt nézhetitek meg.