Férfi kézilabda BL

Ahogy Buday mondta, Minszkben pontot kell szereznie a Szegednek

  • Hesz Tamás - Maruzsa István

A magyar bajnoki ezüstérmes Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a fehérorosz Dinamo Minszk vendége lesz. A csütörtök kora esti mérkőzés sorsdöntő lehet a D csoportból való továbbjutás szempontjából.

Dinamo Minszk-Pick Szeged
csütörtök 17:30
Digi Sport 2

Skaliczki László csapata az eddigi BL-fordulók legjobb teljesítményét nyújtotta vasárnap a Füchse Berlin elleni mérkőzésen, de csak 40-45 percig. A hajrában - valószínűleg a fáradtság miatt - elkövetett hibák végül hétgólos vereséghez vezettek, ami azért is sajnálatos, mert eddig nem volt benne ekkora különbség a meccsben.

A német együttes elleni pontszerzés ugyanakkor bravúr lett volna, hiszen a tavalyi négyes döntő egyik résztvevőjéről beszélünk, amelynél ráadásul nagy változások nem voltak a nyáron. Ez meg is látszott a vendégek összeszokott, ritmusos játékán, amivel végül nem könnyen, de felőrölték a mieink ellenállását és küzdőszellemét.

Balogh Zsolt küzd a Pick Szeged-Füchse Berlin férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2012-ben.

A Pick Szegednek Minszkben valószínűleg nem sokkal lesz könnyebb dolga, mint vasárnap volt, de az akkor látott harci szellem nagyon hasznos lehet. Három forduló után ugyanis két pontjuk van a Tisza-partiaknak, és ha ez csütörtökön este nem változik, akkor valószínűleg december elejéig már nem is nagyon fog, hiszen a Barcelona elleni két találkozó vár rájuk novemberben.

A Dinamo eddig csak egy pontot szerzett - hazai pályán a Zagreb ellen -, de játszott már a Berlinnel és a Barcelonával is idegenben, és mindkettőt nagyon komoly harcra kényszerítette, utóbbi ellen hat góllal is vezetett. Végül mindkét ellenfelétől kikapott, de az az eddigiekből jól látszik, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában ma már valóban nincs gyenge csapat.

A hazai, ukrán, orosz és montenegrói játékosokra építő fehérorosz csapat legutóbb két éve jutott el a BL főtáblájára. Akkor is a Szeged csoportellenfele volt, és akkor hazai pályán 33-29-re győzött a mieink ellen. Ennek ellenére abban az esztendőben kiesett a mostani ellenfél, Skaliczki László csapata pedig a harmadik helyen továbbjutott.

Azzal, hogy nagy szükség lenne az idegenbeli pontszerzésre, természetesen a Pick játékosai is tisztában vannak, amint azt a hatharom.com-nak adott alábbi interjúikban el is mondták. Reméljük, sikerrel járnak Minszkben.