Tenisz

Újra edzőt keres magának Tsonga

  • VNA

Másfél évig próbált igazi edző nélkül a csúcsra jutni Jo-Wilfried Tsonga, a francia játékos most újra állandó trénert keres maga mellé.

Másfél éve saját feje után megy és nem dolgozik egyetlen dedikált edzővel sem a franciák kiváló teniszezője, Jo-Wilfried Tsonga. A világranglista hatodik helyezettje azonban elképzelhető, hogy szakít ezzel a szokásával és hamarosan egy profi trénert szerződtet maga mellé. A zuhanyhíradó szerint a közelmúltban visszavonult Andy Roddick volt edzője, az immáron munka nélkül álló Larry Stefanski lehet a befutó a posztra.

"Ha nem francia edző lesz a jelöltünk, akkor nagy az esély rá, hogy Stefanski lesz Tsonga edzője. Rendkívül nagy tapasztalata van az élmezőnyből, hiszen három korábbi világelsővel, Marcelo Riossal, Jevgenyij Kavelnyikovval és Andy Rodickkal is dolgozott együtt annak idején. Hiteles és tapasztalt edző, akire lehet számítani" - nyilatkozta a téma kapcsán a francia tenisz szövetség korábbi sportigazgatója, Patrice Dominguez.

Az amerikai trénert is megszólaltatta az ESPN a felvetés kapcsán, aki egyelőre kitérő választ adott és azt állította, hogy harmadik fia, a most főiskolás Joe baseball karrierjét kíséri inkább figyelemmel. "Teljesen még nem vonultam vissza, hiszen lélekben még mindig edző vagyok. A véremben van az edzősködés, így a szenvedély sohasem fog kialudni bennem. Nem igazán érdekel, hogy az illető játékos hányadik helyen van a világranglistán, sokkal fontosabb, hogy érezzem benne azt a bizonyos valamit, ami elindítja az én gondolkozásomat is. A pályán ugyanis nem én állok, hanem neki kell egyedül megoldania a feladatokat" - adott egyben edzői hitvallást is Stefanski, aki a ranglista élére kerülő tanítványai mellett annak idején többek között Tim Henman, Joe McEnroe és Fernando Gonzalez edzéseit is irányította.