Superbike

Győrfi Alen bukással, de büszkén zárta a szezont - videó

  • B. Molnár László

Noha bejött Győrfi Alen reménye, és esős versenyt futottal Magny-Cours-ban az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának zárófutamán, sajnos ez sem segített a szép szezonzárásban.

Győrfi Alen idei utolsó versenyén, a francia Magny-Cours-ban folytathatta volna az idei bravúros szerepléseit – Imolában a 12., Monzában a 6., Aragonban és Brno-ban a 14., Silverstone-ban a 12., míg Nürburgringen repedt térdkaláccsal a 11. lett –, és esetleges újabb pontszerzésével akár az összetettbeli 12. hely sem lett volna elérhetetlen a számára. Ráadásul a csapat megtalálta a szombati szereplését akadályozó technikai probléma okát – folyt az olaja az első teleszkópból –, és a futamra sikerült mindezt kijavítani. A reggeli warm up előtt az is kiderült, hogy az égiek meghallgatták a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosának imáját, és jelentős mennyiségű csapadék hullott a francia pályára. Alen ennek megfelelően a bemelegítés alatt a 13. legjobb időt érte el, így bizakodva várta a futam indítását.

Győrfi Alen a Superbike világbajnokság magny-cours-i futamán 2012-ben.

"A warm up egész jól ment, hiszen úgy motoroztam a 13. időt, hogy a körülményeket figyelembe véve biztonsági motorozást csináltam mind a négy kör alatt. Pontosan tudtam, a versenyen csak úgy lehet esélyem előrébb jutni, hogy amíg a többiek óvatosabban mennek a nedves aszfalton, addig én beindulok" – árulta el a futamra tervezett taktikáját Alen.

Azonban hiába volt a nyerő taktika, sajnos már az első körben kiderült, Magny-Cours-ból pont nélkül távozik a magyar motoros. Túl bátran ment be az egyik kanyarba, aminek egy hatalmas bukás lett a vége.

"A rajtom jól sikerült, sikerült ahhoz a bolyhoz csatlakoznom, amellyel általában csatázni szoktam a pontokért. És ekkor buktam, aminek oka talán az volt, hogy nagyon bizonyítani akartam. A kanyarba befele még minden stabil volt, aztán az a következő kép, hogy… Nagyon sajnálom, hogy ez az év így végződött, de azt hiszem, a megszerzett 27 pontom és az összetettbeli 16. helyemmel nem kell egyáltalán szégyenkeznem. Azért, hogy ilyen eredményt elérhettem, köszönettel tartozom a csapatomnak, a menedzseremnek, hiszen nélkülük, az ő odaadó és szakértő munkájuk nélkül nem tartanék itt. Bízom abban, hogy jövőre is sikerül ugyanennyit javulnom, mint idén a tavalyihoz képest. Ezen dolgozunk valamennyien" – jelentette ki Alen.

Superbike
Magny-Cours
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)
1. Jeremy Guarnoni (MRS Kawasaki ZX-10R) 28:12.230
2. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet BMW S1000 RR) 28:22.092
3. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia Ducati 1199 Panigale) 28:32.933
4. Matthieu Lussiana (Team ASPI Kawasaki ZX-10R) 28:46.675
...GYŐRFI ALEN (METALCOM-ADRENALIN H-MOTO TEAM, HONDA CBR 1000RR) bukott és kiesett.
 
A Superstock 1000-es bajnokság végeredménye
1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 153
2. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 130 pont
3. Jeremy Guarnoni (MRS Kawasaki, ZX-10R) 123
4. Bryan Staring (Team Pedercini, Kawasaki ZX-10R) 122
5. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 107
...16. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 27