Gyorsasági motor

Balszerencsés időmérő után szerencsés tizenhármasok

  • B. Molnár László

Betartotta ígéretét a magyar gyorsasági motorsport egyik legnagyobb ígérete, Gyutai Adrián, és a meglehetősen pechesen záródott időmérő edzést követően bebizonyította, tényleg méltó a magyar szurkolók önzetlen segítségére, ami egyáltalán lehetővé tette az indulását az Európa-bajnokságon.

Noha sokáig úgy tűnt, hogy Gyutai Adriánnak le kell mondania nagy álmáról, az Európa-bajnokságon való indulásról, ám amikor a nyilvánossághoz fordult segítségért, a motorsportot szeretők százai siettek a paksi fiatalember segítségére, és a magyar emberek összefogásának köszönhetően mégis rajthoz állhat az idei kontinensviadalon. Sajnos az időmérők egyáltalán nem úgy sikerültek, mint ahogy azt Adrián eltervezte, és annak köszönhetően, hogy az egyik ellenfele a délutáni kvalifikáció elején kiütötte alóla a motorját, végül a 33. rajtpozíciót szerezte meg. Sokáig úgy tűnt, hogy az összetört Hondát nem is lehet rajtra kész állapotba hozni, ám Adrián csapata – Győrfi Zoltán és Gyutai Attila – bravúros munkát végezve, reggelre versenyképessé tette a motort. Adrián ennek következtében el tudott rajtolni, és a több esést hozó futamon végül a 36 indulóból tizenhárom pozíciót javítva, a 20. helyen végzett.

Gyutai Adrián motorversenyző az Európa-bajnokságon Albacetében 2012-ben.

"A versenynek egy teljesen új szett gumival vágtam neki, és már az első körben éreztem, van esélyem akár a legjobb húsz közé bekerülni. Két ellenfelemmel a verseny végéig oda-vissza előzgettük egymást úgy, hogy közben szinte együtt jöttünk fel egyre előrébb. Ennek volt köszönhető, hogy nem tudtunk még több ellenfelet megelőzni, ugyanis szinte csak és kizárólag egymásra figyeltünk. Szerencsére a leintésig meg tudtam őrizni a 20. helyemet, amit nagyon nagy eredménynek tartok, hiszen a balszerencsés időmérőt követően 13 helyet sikerült előre jönnöm egy ilyen erős mezőnyben. Reálisan nézve maximum két-három pozícióval végezhettem volna előrébb, ha a kvalifikációt végig tudom motorozni. Ami bánt egy kicsit, hogy a legjobbak három és fél másodpercet adtak nekem, ami talán kettőre csökkenthető lehetett volna, ha a verseny második felében egy kicsit nyugodtan, a saját tempómat motorozva mehettem volna.  Azzal, hogy bekerültem a húszba, valóra vált az álmom, és remélem ezzel a teljesítményemmel bebizonyítottam, hogy méltó vagyok a magyar szurkolók bizalmára és szeretetére" – jelentette ki Gyutai Adrián, aki a tavalyi 26. helyéhez képest is hat pozíciót fejlődött.

Mivel Adrián is egy gyönyörű összefogásnak, önzetlen segítségnyújtásnak köszönhetően jutott el Albacete-be, így a csapat is hasonló összefogásként természetesen folyamatosan beszámol az Európa-bajnokság másik magyar résztvevőjének, Chrobák Jánosnak a szerepléséről is.

Az Alpok-Adria Superstock 600-as kategóriában bajnoki címet szerző versenyző a kontinensviadalon a Supersportban áll rajthoz, és Adriánhoz hasonlóan fantasztikus versenyzést produkálva a 18. helyről indulva végül a pontszerző 13. pozícióban intették le, de versenybírók két versenyzőt kizártak a futamot követően, így Chrobák a 11. pozícióban zárta az Európa-bajnokságot.

"A rajtom jól sikerült, de az első kanyari nagy tülekedésben pozíciót vesztettem, mert beszorultam belülre. Mindenképpen el akartam kerülni a bukást, így egy kört úgy tettem meg ezek után, hogy kockázat nélkül motoroztam. Aztán a harmadik körtől kezdtem a saját tempómat menni, és a hatalmas vonatozások közepette sikerült egyre feljebb kapaszkodnom. Nem mondom, volt itt minden, oda-vissza előzgetések, adok-kapok a kanyarokban, ám a végén sikerült a 13. helyen célba érkeznem. Nagyon örülök, hogy pontszerzőként, sőt a kizárásokat követően a 11. pozícióban zártam egy ilyen mezőnyben, amelyben rengeteget tanulhattam a három nap alatt. Köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy kijutottam az Európa-bajnokságra" – közölte Chrobák János.