Sportmédia

Újabb öt évre az Eurosporté a túraautó-világbajnokság közvetítése

  • VNA

Eldőlt, hogy a 2017-es szezon végéig az Eurosport televíziós csatorna közvetíti a túraautó világbajnokság (WTCC-sorozat) eseményeit - reményeink szerint sok-sok Michelisz Norbert sikerrel.

A párizsi autószalon ideje alatt a magyar autósport kedvelők szempontjából is fontos bejelentést tett az FIA, amely nyilvánosságra hozta, hogy 2017. december 31-ig meghosszabbították a szerződést az Eurosporttal, így továbbra is a pán-európai sportcsatorna felel a túraautó világbajnokság televíziós anyagainak gyártásáért, és közvetítésért. A párizsi központú, nálunk magyar kommentárral elérhető Eurosport 2005, azaz a WTCC sorozat indulása óta a világbajnoki sorozat első számú médiapartnerének számít, a mostani pedig a kontraktus második megújítása. A megállapodás azt jelenti, hogy a következő években is lehet szurkolni Michelisz Norbertnek, aki szépen lassan a sorozat legjobbjai közé küzdi fel magát.

Michelisz Norbert jelenleg a legismertebb magyar autóversenyző - Fotó: eurosport.com

Az elmúlt években több fejlődésen is keresztül mentek a WTCC-s közvetítések, 2009-ben próbálkoztak meg először a HD képminőséggel, 2010 óta pedig már az egész szezont nagy felbontásban nézhetik a rajongók. Az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy a hétvégék programjából az időmérő, a bemelegítő edzés és a két futam is képernyőre kerül, amikor csak lehet élőben. Az idei évtől kezdődően pedig az Eurosport Internet TV szolgáltatásán, az Eurosport Playeren már a szabadedzéseket is nyomon lehet követni.

A bejelentés tükrében is érdekes az a hír, amely szerint állítólag 2014-ben vagy 2015-ben a nyolcszoros rali világbajnok Sebastien Loeb is csatlakozhat a túraautó mezőnyhöz, aki a WTCC-ben is fantáziát látó francia Citroën márka arca lehetne a sorozatban.