Supersport

Talmácsi Gábor elégedett az első nappal

Elérkeztünk az idei Superbike Világbajnokság utolsó viadalához, melyet a technikai sportok egyik leghíresebb pályáján rendeznek.

A Magny Cours-i ring Talmácsi Gábor számára ismét az ismeretlenek közé tartozik, így az első napon csak meglévő rutinjára és gyors tanulási képességére támaszkodhatott.

Ma délelőtt a Supersport mezőnye nedves pályán kezdte meg a tréningezést, majd az aszfalt fokozatos felszáradását követően a köridők is egyre javultak. Talmácsi Gábor az edzés teljes ideje alatt az élmezőnyben motorozott és 1:47:839-es idővel az 5. helyen végzett. 19 kört futott, mely jelezte, hogy minél előbb szeretné memorizálni a pálya vonalvezetését. Az időmérőn aztán további 17 kört teljesített és a 12. helyről várja a holnapi folytatást.

"Nagyon jól sikerült a délelőtti kezdés. Sokáig vezettem az edzésen. Az időmérő is rendben volt, jól haladtunk, de a végén szükség lett volna még egy körre, hogy javítani tudjak az időeredményemen. Így is elégedett vagyok az első nappal és nagyon várom a holnapi folytatást" - mondta a magyar motoros a talma.hu-nak.