Férfi kézilabda BL

"Hízelgő" vereség után kell kiköszörülnie a csorbát a Szegednek

  • Hesz Tamás - Maruzsa István

A Pick Szeged szombaton második mérkőzését játssza a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Az első fordulós, Zágráb elleni vereség után a svájci Schaffhausen ellen kötelező a hazai győzelem, ha továbbra is a vágyott továbbjutásról akarnak beszélni a Tisza-partiak.

Szeged-Schaffhausen Bajnokok Ligája-mérkőzés

Az előző hétvégi, Zagreb elleni meccsre a szegediek reménykedve - Mikler Roland szerint győzelmi reményekkel - készültek, és a 30-27-es végeredmény alapján azt is mondhatnánk, hogy nem volt nagy különbség a két csapat között, de a lefújás pillanata azon kevés momentumok közé tartozott, amikor ilyen kicsi volt a differencia. Egyet kell értenünk Skaliczki László vezetőedzővel, aki a Hathárom TV-nek elmondta, hogy összességében hízelgő az eredmény csapata számára.

Skaliczki László és Zubai Szabolcs a Zagrebről és a Schaffausenről

A magyar bajnoki ezüstérmes gondjai a támadójátékban voltak nagyobbak, ezért kaptak sok gyors gólt az elején. Túl lassan és túl közel játszottak a horvátok védőfalához, így a hazaiak labdalopásokból és blokkokból több gyors indítást is végrehajtottak, Tatainak pedig ziccerekből lőtték a találataikat. Ahogy a fenti videóban Zubai Szabolcs is elmondta, tíz perc alatt 8-2 lett az állás, onnantól kezdve pedig rohanni kellett az eredmény után. A Szeged görcsössé vált, tompa játékból próbálta gyorsan befejezni a támadásait, a Zagrebnek pedig elég volt egy jó sablont hoznia, hogy biztonságos távolságban tartsa magától a mieinket.

Pick Szeged-Kadetten Schaffhausen
szombat 17:15
Digi Sport 1

Ahogy azt a fent említett interjúban Mikler Roland is elmondta, a svájci Schaffhausen ellen muszáj nyerni hazai pályán, különben felesleges a csoportból való továbbjutásról beszélni. A helvétekkel legutóbb két éve találkozott a Szeged, akkor is csoportellenfelek voltak.

Az Újszegedi Sportcsarnokban akkor 29-26-os sikert arattak a mieink, akik a kettős győzelemtől sem álltak messze, hiszen idegenben is vezettek a második félidőben. A hajrá azonban akkor az ellenfélnek sikerült jobban, amely így 31-27-re nyert.

A Schaffhausen kerete eléggé átalakult két év alatt. A legtöbb játékosuk természetesen svájci, de nem elsősorban rájuk épül a játék, hanem a kelet-európai légiósokra. A vezérszerep a szlovák Peter Kukuckáé, de hasonlóan fontos a szerb Alekszandar Sztojanovics és a lengyel Leszek Starczan jelenléte is. És azt sem árt kiemelnünk, hogy a svájci állampolgárságú kézilabdázóik jó része is délszláv származású, azaz stílusában leginkább egy erőszakos, gyors balkáni együttesre emlékeztethet a játékuk. Hasonlóra, mint a Zagrebé, de reméljük, hogy ez nem rossz előjel.

A Bajnokok Ligája első fordulójában a Schaffhausen a papírformának megfelelően hazai pályán is simán, tíz góllal kikapott a Barcelonától, azaz sok önbizalmat nem szedhetett össze az együttes. Igaz, valószínűleg nem a katalán sztárcsapat ellen kalkuláltak pontokkal előzetesen.

A szombaton 17:15-kor kezdődő mérkőzésről a hatharom.com-n élő szöveges közvetítést olvashattok.