Edzőváltás

Blohin elhagyja a válogatottat a Dinamo Kijev kedvéért

  • VNA

A még hátralevő két idei vb-selejtező után elhagyja az ukrán válogatottat Oleg Blohin, aki a Dinamo Kijev kispadjára ül majd le.

Hiába hosszabbítottak vele korábban szerződést, mégis elhagyja a nemzeti csapatot és visszatér egykori klubjához, a Dinamo Kijev Oleg Blohin. A hetvenes és nyolcvanas években még játékosként aratta sikereit a csapattal az ukrán futball legendája, most pedig a válogatott szövetségi kapitányi posztját hagyja ott a fővárosi együttes kedvéért. Blohin a 2014-es labdarúgó világbajnokság hátralévő idei selejtezőin (Moldova és Montenegró ellen) még ott lesz az ukrán nemzeti csapat kispadján, utána azonban már csak a Dinamo szakmai munkájáért fog felelni. 

Blohin négyéves szerződést kötött az ukrán kirakatcsapattal, amelynek játékosaival szerdán fog először személyesen találkozni. Annak ellenére, hogy a korábbi kiváló játékos valóságos nemzeti hősnek számít Ukrajnában, az ország legnépszerűbb foci klubjában korábban eddig még nem vetődött fel a neve az edzői poszt kapcsán. Pedig a 112-szeres szovjet válogatott játékos annak idején rekordot jelentő 436 bajnoki játszott (211 gól lőtt ezen fellépések alkalmával) a klub színeiben. Blohin 1990-es visszavonulása óta ideje nagy részét Görögországban töltötte edzőként, ahol tizenkét éven át dolgozott.

Ezt követően hazatért és 2003 valamint 2007 között az ukrán nemzeti csapatot irányította, majd egy rövid klubkitérő után tavaly visszatért ismét a válogatott élére. A hazai rendezésű Európa-bajnokságon - többek között Kassai Viktorék nagy hibája miatt is - viszont nem tudott továbbjutni együttesével a csoportkörből, ami szintén az egyik ok lehet arra, hogy most távozni akart.