Serie A

Quagliarella egyéni remeklése hozta a győzelmet a tompa Juventusnak

Nehézkes játékkal, de le tudta győzni a címvédő Juventus a Chievo együttesét hazai pályán a Serie A 4. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Pirlo, Vidal, Barzagli és Lichtsteiner is csak a cserepadra került a Juventus alapemberei közül, de úgy tűnt, hogy a pályára lépők sem nagyon tudták lélekben feldolgozni, hogy a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után ezúttal a Chievo ellen kell küzdeniük.

A hazaiaknál volt ugyan a labda szinte az egész első félidőben, de helyzetük nem volt sok. Tompán, lassan játszottak, leginkább egyéni villanásokból voltak helyzeteik. Az első Quagliarella előtt adódott, de az ő lövését, majd a később aktív Asamoah próbálkozásait is bravúros védésekkel hárította Sorrentino. Vucinic egy lecsúszott Isla-lövés után ugyan a kapuba talált, de les miatt jogosan érvénytelenítette a gólt a játékvezető.

Eközben a veronaiak szinte semmit nem mutattak, láthatóan az egy pontért érkeztek Torinóba, persze nyilván nem bánták volna, ha a szél valahogy befújja a labdát a Juventus hálójába, de erre nem sok esély volt.

Fabio Quagliarella örül egyik góljának a Juventus-Chievo mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A szünet után a vendégek megpróbálkoztak egy-két támadásvezetéssel, kicsit meg is mozgatták Buffont, de nagy veszélyt továbbra sem jelentettek.

A hazaiak játéka sem változott sokat, először egy Chiellini fejessel kerültek gólközelbe egy szöglet után, de Sorrentino ismét nagyot védett. Igaz, ez után újabb sarokrúgás következett, amiből megszületett az első szabályos találat. Fabio Quagliarella látványos vetődő mozdulattal, kapásból tűzte rá a labdát, és a Chievo portása ugyan ebbe is beleütött, de már nem tudott hárítani. (1-0)

A korábbi sérülései után újra formába lendülni látszó csatár a 68. percben ismét villant, a bal oldalon lefordult a védőjéről, majd a bal alsóba helyezett. (2-0)

A csatár e heti harmadik góljával - a Chelsea ellen ő egyenlített - el is dőlt a mérkőzés, amely vissza is ült korábbi medrébe. A Juventus a pálya középső részén könnyedén megtartotta a labdát, és ekkor már erőltetnie sem kellett a vendégvédelem feltörését.

A hajrá leginkább említésre méltó eseménye az volt, hogy Nicklas Bendtner Quagliarellát váltva bemutatkozott a torinói csapatban, de csak mezőnyben volt aktív, helyzetbe ő és társai sem tudtak már kerülni.

A három ponttal a Juventus továbbra is hibátlan az új szezonban, és valószínűleg a forduló után is az élen majd a Serie A tabelláján. A Chievo négy mérkőzésből harmadszor szenvedett vereséget, három pontjával egyelőre maradt a 13. pozícióban.

Serie A
4. forduló
Juventus-Chievo 2-0 (0-0)
gólszerző: Quagliarella (64., 68.)