NFL

Taroltak a hazai csapatok

Egyszerűen uralkodtak a második játéknapon a hazai csapatok: az eddig lejátszott 14 meccsből kettő híján az összeset a vendéglátók nyerték. A helyi idő szerint késő délutáni mérkőzésekből a Seahawks, a Chargers és a Steelers is nagy magabiztossággal húzta be saját mérkőzését.

Seattle Seahawks – Dallas Cowboys

Horrorisztikusan kezdődött a Seattle Seahawks és a Dallas Cowboys NFC-derbije a vendégek számára. A texasiak első két labdabirtoklásukból nemhogy nullára, de mínusz tízre jöttek ki: előbb Felix Jones kiejtett labdáját mezőnygólra váltotta az újonc Russell Wilson vezette seattle-i támadóalakulat, majd egy ritka pontszerzési móddal, blokkolt puntot touchdownig visszahordva már úgy vezetett a hazai együttes, hogy támadói még a labdához is alig értek.

És ami azt illeti, továbbra sem volt rájuk sok szükség. A következő alkalommal Tony Romo interceptiont dobott, majd lezárásképpen elejtette a labdát. És ekkor még csak az első negyed végén jártunk…

A Cowboys irányítója ugyan egy Miles Austinnak dobott remek ívű TD-passzal még javított az eredményen, de a hazai védelem remekül zárt, s a hatalmas ütközésekbe még támadóik is beszálltak. Marshawn Lynch egy futásánál például Sean Lee akkorát kapott, hogy még a blokk kiosztója, Golden Tate is négykézláb ment le a pályáról.  Persze a Seattle elkapója inkább örömében majomkodott, míg a Dallas linebackere kínjában harapott a fűbe. De hát az idén visszavonuló Hines Ward óta tudjuk, a legnagyobb ütközéseket nem mindig a labdás ember kapja, hanem néha az is, aki rá vadászik.

Ettől fogva átvette a Qwest Field hangorkánja és a Seattle futójátéka a meccs főszerepét. Marshawn Lynch a csak rá jellemző brutális erővel húzta át magát az utána nyúló védőkarokon, s szerzett 3 yardos touchdownt egy több mint hétperces drive-ot lezárva. Ezzel eldöntötte a meccset a Buffalóból igazolt futó, így mindkét csapat 1-1-es mérleggel büszkélkedhet.

St. Louis Rams – Washington Redskins

Hatalmas meccset játszott egymással a két fiatal irányító, Sam Bradford és a múlt héten győzelemmel bemutatkozó Robert Griffin vezette Rams és Redskins párosa. A rasztahajú Griffin gyorsan bemutatkozott St. Louisban is, vezérletével már az első félidőben 21-6-os vezetésre tettek szert a Rézbőrűek.

A csúnya vereséget elkerülendő Jeff Fisher alaposan rendbe tehette Bradfordékat, ugyanis a 2010-es Év Újonca ezek után egyből megtalálta a ritmust és Danny Amendolát. A Wes Welkerre emlékeztető játékstílusú, nem sok sebességgel, de annál agilisabb mozgással rendelkező elkapó összesen 15 passzból 160 yardot szorgoskodott össze, s TD-je megindította a Kosok feltámadását. Előbb Brandon Gibbson, majd Matthew Mulligan követte a példáját, s találta meg az endzone-t.

Mivel azonban Griffin is megszakította a Rams-touchdownok sorozatát egy öt yardos futással, kapott egy utolsó esélyt a Redskins. A rendkívül karizmatikus újonc alig két perc alatt remekül vezette végig csapatát a pályán, de a győzelem küszöbén Josh Morgan nem bírta tovább idegekkel, s megtámadta az őt leszerelő, amúgy elég durva játékos hírében álló Courtland Finnegant. A kidobósozásért pedig 15 yarddal hátrább szorult a Redskins, így a rutinfeladatnak számító 47 helyett a hajszál híján rekordnak számító 62 yardról kell Billy Cundiffnak próbálkoznia az egyenlítésért. A volt baltimore-i rúgónak pedig esélye sem volt rá, hogy ebből a távolságból eltalálja a kaput, így 31-28-ra a hazaiak nyertek, mindkét csapat mérlegét ugyancsak 1-1-re módosítva.

Pittsburgh Steelers - New York Jets

Ha már az 1-1 volt a vasárnap este slágere, a Steelers és a Jets is hasonló szituációba került. A Ben Roethlisberger vezette hazaiak a gyötrelmes kezdés után a második félidőben gyorsan rátértek a győztes útra. A kétszeres Super Bowl-győztes irányító egymás után osztotta ki a pontos passzokat, s stílusosan még meg is alázta eközben Rex Ryan védelmét; örökkévalóságnak tűnő másodpercekig szorongatva a labdát a kezében, mielőtt megtalálta volna Heath Millert, Mike Wallace-t vagy Antonio Brownt.

Isaac Redman negyedik negyedbeli TD-futása pedig már csak hab volt a tortára, így is 27-10-re, rendkívül meggyőzően győztek Roethlisbergerék, egalizálva a múlt heti, Denver elleni blama után.

San Diego Chargers - Tennessee Titans

Felemás előjelekkel kezdte a San Diego a Jake Locker vezette Titans elleni meccsét. A kaliforniai klub ugyanis a találkozó előtt vonultatta vissza annak a Junior Seaunak a mezszámát, aki tízszer került az év csapatába a Chargers képviseletében, de visszavonulása után hosszasan küszködött játékoskorában összeszedett agy- és idegrendszeri betegségével, s végül május 2-án önkezével vetett véget életének. Ugyanakkor a két csapat párharcában már 1993 óta csak egy csapat került ki győztesen, olyan régóta, hogy azt akkor még Houston Oilersnek hívták...

Philip Rivers és csapata így igyekezett megfelelni az elvárásoknak, azonban Antonio Gates sérülése miatt kénytelen volt más célpont felé nézni. Ezt a Denverből hozott Dante Rosarióban találta meg, s ,,mesterhármast" hozott össze a hatodéves tight enddel, mindhárom hatpontos passzát az anno még Carolinában évekig zongoracipelőként melózó kezébe helyezve.

Kettejük vezérletével remek meccset hozott össze a Chargers, s végül 38-10-re ütötte el egy kövekkel kitömött zoknit lóbáló útonálló módjára a tehetetlen Titanst, amivel egyúttal a sormintát is megtörték. Mivel a San Diego múlt héten megverte az Oaklandet, a Titans pedig kikapott, így a Chargers hibátlan, míg Chris Johnson együttese egyelőre nyeretlen.

NFL
2. játékhét
Seattle Seahawks - Dallas Cowboys 27-7
St. Louis Rams - Washington Redskins 31-28
Pittsburgh Steelers - New York Jets 27-10
San Diego Chargers - Tennessee Titans 38-10
   
Korábban:  
Buffalo Bills - Kansas City Chiefs 35-17
Carolina Panthers - New Orleans Saints 35-27
Cincinatti Bengals - Cleveland Browns 34-27
Indianapolis Colts - Minnesota Vikings 23-20
Jacksonville Jaguars - Houston Texans 7-27
Miami Dolphins - Oakland Raiders 35-13
New England Patriots - Arizona Cardinals 18-20
New York Giants - Tampa Bay Buccaneers 41-34
Philadelphia Eagles - Baltimore Ravens 24-23
San Francisco 49ers - Detroit Lions 27-19
   
Kedd hajnalban:  
Atlanta Falcons - Denver Broncos  
   
Csütörtökön rendezték:  
Green Bay Packers - Chicago Bears 23-10