NB I

Rudolf Gergely a Diósgyőré - hivatalos

Elek Ákos után újabb válogatott játékos igazolt Diósgyőrbe. A 23-szoros válogatott csatár, Rudolf Gergely három évre írt alá a DVTK-hoz.

A 27 éves csatárt ingyen szerezte meg a Diósgyőr, miután Rudolf augusztus végén szerződést bontott az olasz Genoával. Azóta Nyíregyházán edzett, sajtóhírek szerint a Győri ETO és a Videoton is le akarta igazolni, végül Miskolcra írt alá.

"Hosszú ideje dolgoztunk Rudolf Gergely Diósgyőrbe igazolásán - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a dvtk.eu-nak. - És nagyon büszkék vagyunk, hogy újabb válogatott játékossal sikerült megerősíteni a DVTK keretét, amely ezzel véglegessé vált. Azt gondolom, hogy erre az évre igen ütőképes csapatot sikerült összehozni Diósgyőrben, talán az elmúlt évtizedek legerősebb csapatát. Most már rajtuk a sor, hogy bebizonyítsák ezt a pályán is. Bízom benne, sikerül sok örömet szerezni a szurkolóinknak."

A hivatalos papírokra szerda délután került aláírás, Rudolf Gergely három évre kötelezte el magát a klubhoz. A mértékadónak tartott Transfermarkt portál szerint mostantól Rudolf az NB I legértékesebb játékosa, 1.7 millió eurós értékével.

Rudolf Gergely Nyíregyházán született és ott kezdett el futballozni. 14 éves korától Franciaországban, a Nancy akadémiájánn nevelkedhetett. Később öt alkalommal pályára lépett a francia élvonalban is. 2007 nyarán hazatért az akkor háromszoros magyar bajnok DVSC-hez. Debreceni színekben kétszer bajnokságot és kétszer Magyar Kupát nyert, valamint bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Teljesítményével felhívta magára Erwin Koeman szövetségi kapitány figyelmét is, akinél először 2008. augusztus 20-án lett magyar válogatott. Címeres mezben eddig összesen 23 alkalommal lépett pályára és 9 gólt szerzett. Kipróbálhatta magát az olasz élvonalbeli Genoa és Bari csapataiban, a Serie A-ban gólt lőtt a Juventus, az AS Roma és az AC Milan ellen is. Az előző idényben a görög bajnokságban második helyen végző Panathinaikos együttesében kölcsönjátékosként, hosszadalmas sérülésemiatt csak 8 mérkőzésen lépett pályára, egy gólt szerzett, majd augusztus végén szerződést bontott Genovában.