US Open

Hullámhegyek és hullámvölgyek, a végén Ferrer kerekedett Tipszarevics fölé

A negyedik kiemelt David Ferrer ötszettes, fordulatos mérkőzésen legyőzte a szerb Janko Tipszarevicset, és bejutott a férfi egyes elődöntőjébe a US Openen.

A mérkőzés elején Ferrer egy kissé elaludt, azonnal elvesztette az adogatását, de hamarosan visszavette, onnantól kezdve pedig egyértelműen uralta az első játszmát. 6:3-as szettnyerése után úgy nézett ki, hogy akár nagyon gyorsan is véget érhet a meccs.

Végül messze nem ez történt, ugyanis Tipszarevics már a második szettben is sokkal agresszívebb volt, mint az elsőben. Ez ugyan csak nehezen, de kamatozott számára, hiszen közepes adogatásokkal is végig meg tudta őrizni a szerváját, a kialakuló rövidítés elején pedig koncentráltabb volt, és az ekkor szerzett előnyét végigvitte a tie-breaken.

David Ferrer örül a Janko Tipszarevics elleni győzelmének a US Open negyeddöntőjében 2012-ben.

Az elvesztett játszma nagyon nem esett jól Ferrernek, szerb ellenfele ugyanakkor nagyszerűen játszott. Az adogatásain nem tudott sokat javítani, de a kialakuló labdameneteket nagy százalékban nyerte, fantáziadúsan és pontosan játszott. A spanyol erre nem tudott reagálni, két szervagémet is elveszített, így 6:2-vel vette át a vezetést Tipszarevics.

A negyedik szettben a negyedik kiemelt fel tudta emelni a játékát ellenfele szintjére, sőt, egy nagyon kicsivel még jobb is volt, ez pedig elég volt az egyenlítéshez. Mindketten kevés labdamenetet tudtak nyerni a másik adogatásából, mégis eljutottak két-két bréklabdáig, amik közül azonban csak Ferrer tudta az egyiket kihasználni. Ez el is döntötte a játszmát, 6:3-mal alakította 2-2-re a szettarányt a spanyol.

Ezt követően kissé elfáradni látszott, miközben Tipszarevics továbbra is agresszív volt, és korán brékelőnybe is került. 4:2-es előnye után azonban ezt nem tudta megtartani, sőt, két újabb lehetőséget is adott Ferrernek a brékre. Ráadásul meg is sérült az ágyéka, amit a tréner gyorsan befáslizott, így pedig látszólag ugyanúgy tudta folytatni a játékot, ahogy korábban. Hárította a bréklehetőségeket, amikből több nem is adódott egyiküknek sem.

6:6 után jöhetett tehát az újabb rövidítés, amit mind a ketten nagyon stabilan kezdtek. Továbbra is a szerb volt az agresszívebb, de ezzel együtt a pontatlanabb is. Aztán Ferrer 4-3-as előnyénél, Tipszarevics szervájánál át tudta venni a kezdeményezést egy labdamenetnél, aminél szépen megmozgatta ellenfelét, és el is vette tőle a pontot. Ez végül el is döntötte a találkozót, a spanyol hozta mindkét pontot az adogatásánál, és 7:6-ra megnyerte a döntő szettet.

US Open
Férfi egyes, negyeddöntő
Ferrer (spanyol, 4.)-Tipszarevics (szerb, 8.) 6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3, 7:6 (4)
Később:
Djokovics (szerb, 2.)-Del Potro (argentin, 7.)
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.