Bundesliga 2

A játékosverő kölni huligánok a csapat anyagi biztonságát is tönkretehetik

A szponzorációs szerződés felbontását fontolgatja a Bundesliga 2-ben szereplő 1. FC Köln főtámogatója, mivel a csapat szurkolói az utóbbi időben többször is bűncselekményekkel és elfogadhatatlan viselkedéssel hívták fel magukra a figyelmet.

A legújabb eset a csapat hátvédjéé, Kevin Pezzonié, akit addig fenyegettek gyenge teljesítménye miatt az interneten és személyesen is, amíg szerződést bontott a klubbal. 2011 tavaszán akkori edzőjüket "inspirálták" lemondásra egy a csapat edzőközpontjának falára festett halálos fenyegetéssel, de rivális csapatok szurkolóira is támadtak az autópályán, és rendőrt is vertek az utóbbi időben.

Az 1. FC Köln szurkolói a csapat egyik mérkőzésén 2012-ben.

A helyzetet megelégelni látszik a csapat főszponzora, a REWE áruházlánc, amelynek ügyvezető igazgatója nyilatkozott az ügyben: "Nem hagyhatjuk, hogy a cégünk az erőszakon és a bűnözésen keresztül fonódjon össze a futballal. Meg kell gondolnunk, hogy mi legyen a következő lépésünk. Beszélni szeretnék a klub elnökével, ki kell találnunk, hogy hogyan állítsuk meg az erőszakot."

Alain Caparros szigorú lépéseket sürget: "Abszolút zéró toleranciával és keménységgel kell fellépnünk. Ha nem határoljuk el magunkat egyértelműen ezektől a huligánoktól és erőszakos bűnözőktől, akkor nagy károkat szenvedünk mi is, a klub is és a szurkolók is. De azt is tudjuk, hogy az együttesnek szüksége van a szponzoraira az ilyen nehéz időszakokban."

A REWE vezetőiben tehát a fentiek alapján van türelem és szándék a helyzet megoldására, de valószínűleg nem várnak a végtelenségig.