Európa Liga

Sporting, Basel, Genk - A Videoton ellenfelei

Péntek délután 13 órakor került sor az Európa Liga főtáblájának sorsolására Monacóban, ráadásul ezúttal nekünk is volt miért izgulnunk, hiszen a Videoton csütörtökön kvalifikálta magát a csoportkörbe. A székesfehérváriak végül a G csoportba került a Sporting, a Basel, valamint a Genk mellé.

Péntek délután 13 órakor került sor Monacóban az Európa Liga főtáblájának sorsolására, ahol több magyar játékost foglalkoztató külföldi klubon kívül a Videotonért is szoríthattunk.

A negyedik kalapban lévő székesfehérváriak végül a G jelű csoportba kerültek, ahol a Sporting, a Basel, valamint a Genk vár majd rájuk. Első ránézésre talán kijelenthető, hogy Fortuna kedvezett a Vidinek, ugyanis a többi csoport alapján kijelenthető, hogy ennél akár sokkal nehezebb ellenfeleket is kaphatott volna Paulo Sousa gárdája.

Az Európa Liga csoportkörébe további négy magyar játékost foglalkoztató csapat jutott be. A Hajnal Tamást soraiban tudó Stuttgart a Köbenhavn-Steaua-Molde trióval találkozik majd, míg Huszti és a Hannover nehéznek tűnő négyesbe került a Twente, a Levante, valamint a Helsingborg mellé.

Lencse László és a Hapoel Kirjat Smona szintén kemény csoportba került, ők a Lyon-Bilbao-Sparta Praha hármassal játszanak majd, míg Köteles László és a Genk a Videoton kvartettjébe nyert besorolást.

Európa Liga
2012-2013-as szezon, a főtábla csoportbeosztása
A csoport B csoport C csoport D csoport
Liverpool Atlético Madrid Marseille Bordeaux
Udinese Hapoel Tel-Aviv Fenerbahce FC Bruges
Young Boys Plzen Mönchengladbach Newcastle
Anzsi Académica AEL Limasszol Marítimo
       
E csoport F csoport G csoport H csoport
VfB Stuttgart PSV Sporting Inter
FC Köbenhavn Napoli Basel Rubin Kazany
Steaua Bukarest Dnyipro Genk Partizan Belgrád
Molde AIK Videoton Nyeftcsi Baku
       
I csoport J csoport K csoport L csoport
Lyon Tottenham Leverkusen Twente
Athletic Bilbao Panathinaikosz Metaliszt Harkiv Hannover 96
Sparta Praha Lazio Rosenborg Levante
Hapoel Kirjat Smona Maribor Rapid Wien Helsingborg

Élő közvetítés

13:47 - Véget ért a sorsolás!

13:43 - A Videoton a G csoportba került!

13:40 - Érdekesen alakul a sorsolás, így a Videotonnak szinte biztosan nehéz dolga lesz. Patrick Kluivert folytatja a sorsolást.

13:39 - Véget ért a harmadik kalap sorsolása.

13:32 - Köteles és a Genk a G csoportba került a Sporting és a Basel mellé.

13:31 - Következik a harmadik kalap sorsolása, ismét Radamel Falcao főszereplésével.

13:30 - Véget ért a második kalap sorsolása, Huszti Szabolcs és a Hannover az L csoportba került a Twente mellé.

13:26 - A Debrecent kiejtő FC Bruges a D csoportba került.

13:24 - Patrick Kluivert vette át Radamel Falcao szerepét a sorsolásnál.

13:23 - Kisorsolásra került az első kalap.

13:22 - Hajnal Tamás VfB Stuttgartja az E csoportba került.

13:17 - Az elsőként kisorsolt együttes a Liverpool, az A csoportba került.

13:13 - Giorgio Marchetti is megérkezett, majd ismerteti a sorsolás menetét.

13:12 - Patrick Kluivert lesz a 2013-as amszterdami finálé nagykövete.

13:12 - Újabb díszvendég érkezett, méghozzá a holland legenda, Patrick Kluivert.

13:08 - Megérkezett Gianni Infantino is, már nincs sok hátra a tényleges sorsolásig!

13:07 - A tavalyi gólkirály megjelent a ceremónián, egy rövid nyilatkozat után pedig az is kiderült, hogy lesz még dolga a sorsoláson.

13:06 - Ezúttal Radamel Falcao legszebb pillanatait láthatjuk.

13:05 - Az Atlético Madrid játékosa, Tiago hozta be a trófeát a terembe.

13:03 - Egy összefoglaló keretében bemutatásra kerül, hogy mi történt a tavalyi szezonban, hogy hogyan nyerte meg az Európa Ligát az Atlético Madrid.

13:00 - Kezdődik a sorsolás! Kate Abdo és Darren Tullet vezeti fel a műsort.

12:57 - Íme, az Európa Liga csoportkörének mezőnye! Amint látható, bőven akadnak neves csapatok, és szinte lehetetlen elképzelni olyan kvartettet, amelyben a Videotonnak könnyű dolga lenne a továbbjutást illetően.

Európa Liga
A főtáblára jutott csapatok kiemelése
1. kalap: Atlético Madrid (spanyol), Internazionale (olasz), Olympique Lyon (francia), Liverpool (angol), Olympique Marseille (francia), Sporting CP (portugál), PSV Eindhoven (holland), Tottenham Hotspur (angol), Bayer Leverkusen (német), Girondins Bordeaux (francia), Twente (holland), VfB Stuttgart (német)
2. kalap: Basel (svájci), Metaliszt Harkiv (ukrán), Panathinaikosz (görög), Athletic Bilbao (spanyol), Köbenhavn (dán), Fenerbahce (török), Rubin Kazany (orosz), Napoli (olasz), Udinese (olasz), Bruges (belga), Hapoel Tel-Aviv (izraeli), Hannover (német)
3. kalap: Lazio (olasz), Steaua Bukarest (román), Sparta Praha (cseh), Rosenborg (norvég), Newcastle United (angol), Young Boys (svájci), Levante (spanyol), Genk (belga), Borussia Mönchengladbach (német), Partizan (szerb), Viktoria Plzen (cseh), Dnyipro Dnyipropetrovszk (ukrán)
4. kalap: Helsingborg (svéd), Marítimo (portugál), Rapid Wien (osztrák), Académica (portugál), Anzsi Mahacskala (orosz), Maribor (szlovén), AIK (svéd), AEL Limasszol (ciprusi), Hapoel Kirjat Smona (izraeli), Molde (norvég) VIDEOTON FC, Neftcsi (azerbajdzsáni)

12:53 - Szinte biztos, hogy mindannyian tisztában vagytok azzal, hogy az Európa Liga sorsoláson a Videotonnak is szoríthatunk, viszont előfordulhat, hogy néhányan lemaradtatok a tegnapi mérkőzésről, így azt ajánljuk, hogy a sorsolásig hátralévő időben elevenítsétek fel a tegnap történteket!

12:50 - Köszöntjük kedves Olvasóinkat, hamarosan kezdődik az Európa Liga csoportkörének sorsolása.