US Open

Serena továbbment, Venus nagy csatában kiesett

A Wimbledonban és az olimpián is győztes amerikai Serena Williams kétszettes győzelemmel jutott a US Open harmadik fordulójába, míg nővére, a korábbi kétszeres bajnok Venus nagy csatában kikapott a német Angelique Kerbertől.

Serena Williams a spanyol María José Martínez Sánchezzel játszott a második fordulóban, és jó adogatójátékkal kezdett. Első szervái nagyrészt pontosak voltak, ráadásul remek százalékban meg is nyerte mögöttük a pontokat, míg ellenfele alig ütött jó helyre adogatást, és bátortalanul, kezdeményezőkészség nélkül teniszezett. Így az első szett sorsa nem volt kérdéses, Williams 6:2-re nyerte.

A második játszmában José Martínez Sánchez nagyot javult az adogatások terén, miközben az amerikai többet rontott. Ennek ellenére a jóval agresszívabb játékot továbbra is utóbbi mondhatta magáénak, így bár egyszer elveszítette az adogatását, kétszer vette el a spanyolét, és végül 6:4-gyel zárta le a mérkőzést.

Venus Williams az Angelique Kerber elleni mérkőzésén a US Open 2. fordulójában 2012-ben.

Nővére, Venus a nap egyik főmeccsét játszotta a hatodik kiemelt német Angelique Kerber ellen, de a színvonal nem verdeste az eget a kezdésnél. Sorozatban ötször vették el egymás adogatását, végül Kerder szakította meg a szériát, 3:2 után először hozta a saját adogatását. Williams gyengén adogatott, öt kettős hibát vétett, így egyetlen gémet sem tudott már nyerni az első szettben, az 6:2-re lett a németé.

A másodikat sem indította jól az amerikai, megint elvesztette az adogatását, de aztán végre lábra kapott, vezetni is tudott, igaz, Kerber visszavette az előnyt, és 5:4-nél kétszer is két labdára volt a mérkőzés megnyerésétől. Williams azonban kihasználta a hazai közönség támogatását, fordított, és 7:5-re megnyerte a játszmát.

A döntő felvonásban végre javult a színvonal, és az amerikai az ötödik játékban tudott először brékelni. A hatodik kiemelt azonban rendkívül agresszíven játszva azonnal visszavette a pontot, majd a következő öt gémből is megnyert négyet, így 7:5-tel zárta le a szettet és a mérkőzést.

US Open
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért)
A. Radwanska (lengyel, 2.)-Suarez Navarro (spanyol) 4:6, 6:3, 6:0
S. Williams (amerikai, 4.)-Martinez Sanchez (spanyol) 6:2, 6:4
Kerber (német, 6.)-V. Williams (amerikai) 6:2, 5:7, 7:5
Errani (olasz, 10.)-Dusevina (orosz) 6:0, 6:1
Vinci (olasz, 20.)-Svedova (kazah) 3:6, 7:5, 7:5
Stephens (amerikai)-Malek (német) 5:7, 6:4, 6:2
Soler Espinosa (spanyol)-Begu (román) 6:4, 7:6 (7-5)
Govorcova (fehérorosz)-Konta (brit) 2:6, 6:2, 7:5
Puhova (orosz)-Bertens (holland) 5:7, 6:2, 7:5
Marija Kirilenko (orosz, 14.)-ARN GRÉTA 6:3, 6:2
Ivanovic (szerb, 12.)-Arvidsson (svéd) 6:2, 6:2
Cibulkova (szlovák, 13.)-Jovanovski (szerb) 7:6 (7-3), 7:6 (7-3)
Jankovic (szerb, 30.) - Arruabarrena-Vecino (spanyol) 6:4, 6:2
Hlavackova (cseh)-Voszkobojeva (kazah) 6:2, 6:7 (3-7), 6:3
Makarova (orosz)-Vesznyina (orosz) 6:3, 6:4
Pironkova (bolgár)-Morita (japán) 7:5, 6:2
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
A US Open ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei):
Roger Federer baseball sapka,  Roger Federer tenisz póló, Roger Federer tenisz rövidnadrág, Roger Federer teniszütő (Wilson). A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy RF emblémával ellátott baseball sapka.