Sportfogadás

Hogyan fogadjunk baseballra szeptemberben?

  • Doc's Sports, fordította: Barcsai Róbert

A végéhez közeledik az MLB alapszakasza, így mi, sportfogadók is komoly próbatétel előtt állunk, ugyanis szeptemberben több különböző tényező miatt is módosítanunk kell az eddigi stratégiánkon. A pontos változtatásokról a Covers profija, Doc’s Sports beszél.

Baseball esőszünet

Korábban már bemutattuk, hogyan lehet eredményesen baseballra fogadni, most pedig azt tudhatjátok meg, hogy mire érdemes figyelni az alapszakasz végén, szeptemberben. Ezúttal a méltán népszerű Covers profi, Doc’s Sports tanácsait tolmácsoljuk!

Szeptember rengeteg változást hoz a baseballban, hiszen a keretek kibővülnek, néhányan már a következő szezonra koncentrálnak, de a fáradtság is kiüthet a csapatokon, sőt, még az időjárás is változik. Sportfogadó szempontból rengeteg különböző dologra kell figyelnünk szeptemberben, így fontos, hogy komoly stratégiával vágjunk neki a hónapnak.

Harc a rájátszásért

Azon meccsek, ahol olyan csapatok játszanak, akik harcban vannak a rájátszásért, gyakran zajlanak úgy, mintha valóban a playoffról lenne szó. Számíthatsz rá, hogy a menedzserek a rövidtávú eredményekre fókuszálnak hosszútávú elképzeléseik megvalósítása érdekében.

Harc a wildcard helyekért

A döntés, mely szerint minden liga kapott még egy wildcard helyet (ha valaki wildcard helyen végez, akkor játszhat a playoffért – a szerk.) sokkal izgalmasabbá tette a játékot a nézők számára, a fogadóknak pedig nagyobb jelentőséggel bíró szeptemberi mérkőzéseket garantál. A csapatok több mint fele jelenleg is rájátszást érő helyen áll, de legrosszabb esetben is csak karnyújtásnyi távolságra vannak tőle.

A bukmékerek általában a győzelmi kényszerben lévő csapat szorzóját fogják lenyomni abban az esetben, ha olyan együttessel játszanak, amely számára már elérhetetlen a rájátszás. Ennek eredményeképp fordíts kellő figyelmet a tabellára minden nap, mivel egyre több csapat dől majd ki a rájátszásért harcolók közül.

Bővített keretek

Szeptemberben a keretek létszáma 25-ről 40-re nő, amely óriási hatással lehet a mérkőzésekre. Előfordulhat, hogy néhány ismeretlen névvel találkozol majd azoknál a csapatoknál, akik lemondtak a rájátszásról, és már a következő szezonra készülve tesztelik a játékosokat.

Kövesd figyelemmel az összeállításokat, hogy előnybe kerülj, amikor egy csapat több minor league-es tehetséget vet be a már megszokott játékosok helyett!

A csapatok hangulata

A szezon előrehaladtával néhány csapat a rájátszásra készülődik, míg néhány másik a golfpályára. Azon csapatok, akik harcolnak a playoffért, általában sokkal fókuszáltabbak.

Azon együttesek esetében, akik már kiszálltak a harcból, fordíts figyelmet a csapat hangulatára, ugyanis előfordulhat, hogy továbbra is szeretnék megnehezíteni az ellenfelek dolgát, de az is lehet, hogy úgy játszanak, mint akinek már minden mindegy. Látni fogod, hogy néhány gyenge csapat jobban teljesít nyomás nélkül, mások pedig már készen állnak a szezon befejezésére.

Fáradtság

Lassan a szezon 80%-a mögöttünk van, és gyakorlatilag már nincs olyan játékos, akinek ne fájna valamije. Figyelj azokra a dobókra, akik fáradtak, vagy egyszerűen csak veszítettek a sebességükből, esetleg képtelenek tartani az egyenletes teljesítményt! Ha a kezdők átlépték a 150 inninges határt, illetve a cserék (bullpen) a 75-öset, már nagyon nehéz ugyanolyan szinten játszani, mint korábban.

Ne hagyd, hogy egy játékos kora befolyásoljon! Néhány csapat esetében, ahol kevés fiatal van, az idősebb játékosok 7+ inningeket dobnak minden este. A friss kezek mindig előnyt élveznek a fáradt kezekkel szemben!

Időjárás

Mindenki tisztában van azzal, hogy szeptemberben hidegebbre fordul az időjárás, főleg az észak-keleti és a közép-nyugati városokban. Ha nagyon hideg van, akkor a baseball sem megy annyira, és az ütők is szenvednek.

A szezon ezen részében nagyon fontos az időjárás-jelentésekre történő odafigyelés. Néhány csapat szenvedni szokott hidegebb környezetben, ezek az együttesek általában azok, akik a hazai mérkőzésüket melegebb éghajlatú helyen játsszák.