GP3

Kiss Pál Tamás esőben érezné magát a legjobban a Belga Nagydíjon

  • Sárosi Brúnó

Hétvégén Spa-Francorchamps-ba látogat a GP3 mezőnye, ezzel megkezdődik a bajnokság véghajrája, hiszen a Belga Nagydíj jelenti a 2012-es idény utolsó előtti hétvégéjét, míg az utolsó felvonásra egy héttel később kerül majd sor Monzában. Az OXXO Energy Drink pilótája, Kiss Pál Tamás a vegyes élményeket hozó hazai futama után, a nyári szünetben feltöltődve, pozitív hangulatban várja a spái erőpróbát.

"A nyári szünetben szerencsére lehetőségem nyílt egy kicsit kikapcsolódni, feltöltődni és erőt gyűjteni a szezon utolsó két versenyhétvégéjére" - kezdte szokásos verseny előtti nyilatkozatát a pilóta, majd hozzátette: "A hungaroringi verseny történéseit már lezártam magamban, és most már csak az előttem álló feladatokra koncentrálok. Szeretném pozitív módon befejezni ezt a szezont, és a hátralevő két hétvégén örömből autózni, a monacói teljesítményemhez hasonló módon. Az összetettben reálisan nézve már a top5 is nagyon távolinak tűnik, úgyhogy mindenféle teher nélkül, bravúrra éhesen várom a spái hétvégét."

Az Atech CRS GP magyar pilótája legutóbb a hungaroringi hétvége második futamán is bizonyította, hogy esőben bármikor, bárkivel képes felvenni a versenyt, ezért nem tagadja, több dolog miatt is bízik az Ardennek-hegység lábainál fekvő Spa-Francorchamps szeszélyes időjárásában.

"Én annak örülnék a legjobban, ha egész hétvégén át esne Spában. Számunkra most ez lenne a legmegnyugtatóbb, mert tudjuk, hogy esőben bármire képesek lehetünk" - mondta el hazánk egyedüli GP3-as futamgyőztese és monacói dobogósa. "Másrészről száraz körülmények között még a hungaroringi második futam végén is éreztem, hogy nem megfelelő a tempónk, és főleg az egyenesekben komoly hátrányt szenvedünk el a többiekhez képest."

"A motorerő ügyében a nyári szünetben is folyamatosan konzultáltam a csapattal, de igazából csak a pénteki szabadedzésen fog kiderülni, hogy lett-e bármi javulás az eddigiekhez képest. Ha nem, és nem lesz eső, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz ezen a hétvégén, hiszen Spában a hosszú egyenesek és a szintkülönbségek miatt rengeteget számít a motorerő. Vizes pályán persze általában kiegyenlítődnek az erőviszonyok, úgyhogy most különösen nem bánnám, ha esős futamaink lennének" - járt gondolatban esőtáncot az OXXO Energy Drink által támogatott versenyző.

"Még egyszer sem volt olyan kimagasló hétvégém Spában, amire igazán szívesen emlékeznék vissza, de remélem, hogy most ez a sorozat is megszakad, és végre egy minden szem pontból jól sikerült hétvégének örülhetek majd. Az Atech tavaly jobban szerepelt a belga futamokon, mint az akkori csapatom, így a beállítások terén remélhetőleg lesz egy jó kiindulási alapunk a hétvégére" - mondta el végül Kiss Pál Tamás, aki a tökéletes felkészülés érdekében szerdán újból a McLaren F1-es főhadiszállására utazik, ahol csapata GP3-as szimulátorában rója majd a virtuális köröket a több mint hét kilométer hosszú spái ringen.