London 2012

140 millió forintos kárt okozott a német gyeplabda válogatott ünneplése

  • VNA

"Szolid" bulit csapott a hazaúton a címét Londonban megvédő német férfi gyeplabda válogatott - a károk felmérése most zajlik.

A német férfi gyeplabda válogatott megvédte címét a londoni olimpián. A hollandok elleni 2-1-re megnyert mérkőzés után féktelen ünneplés vette kezdetét, amelyből később hatalmas botrány kerekedett. Az emelkedett hangulatnak - és vélhetően a győzelmi mámorban elfogyasztott alkoholos italoknak - köszönhetően ugyanis olyan őrült buli kezdődött el, amelyet a német olimpiai csapat legjobbjait - egy 36 órás út keretében - hazaszállító MS Deutschland névre hallgató luxushajó szenvedett meg a legjobban.

A német gyeplabda szövetség (DHB) az eset után azonnal jelezte, hogy természetesen állja a károk helyreállításának költségeit, ugyanakkor a kedd reggeli hír kapcsán vélhetően ő szemeik is elkerekedhettek.

Fékevesztett ünneplés zajlott a német olimpiai csapatot hazaszállító luxushajó fedélzetén - Fotó: DPA

A friss hírek szerint ugyanis a hajóban félmillió eurós (kb. 140 millió forint) kár keletkezett. "A csapat elnézést kért a kapitánytól, a részünkről ezzel a dolog el van intézve. Néha egy-egy söröskorsó eltört vagy éppen a kiborult egy vörösboros üveg, de nem olyan vészes, ami történt" - mondta még napokkal ezelőtt a döntő két gólját szerző Jan Philipp Rabente. "A kapitány nagyon mérges volt, jó néhány helyen összetört a hajó exkluzív belső burkolata. Ez történik, ha a férfiak túl sok alkoholt fogyasztanak" - adott hangot viszont ellenvéleményének a szintén az érmeseket hazaszállító hajóval utazó négyszeres olimpiai bajnok Katrin Wagner-Augustin.