Átigazolás

Damiao egyelőre nem költözik Európába

Giovanni Luigi, a brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Internacional elnöke nyilvánvalóvá tette, hogy az európai klubok érdeklődése ellenére nem bocsátják áruba legértékesebb játékosukat, Leandro Damiaót.

Leandro Damiao az olimpián is szerzett új rajongókat - Fotó: Sky Sports

Az öreg kontinens több klubcsapata, így az angol Chelsea és Tottenham Hotspur figyelmét is felkeltette a 23 esztendős támadó, aki elmondta, szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben. Giovanni Luigi azonban kijelentette, eszük ágában sincs eladni a 10-szeres brazil válogatott csatárt.

"Több korábbi Internacional-elnök is megszólalt az ügyben és én egyetértek velük" - nyilatkozta az egyesület első embere. "Egy elnöknek nem csak saját ciklusát kell figyelemmel kísérnie, hanem a korábbiakat is. Meg kell vizsgálnia egy-egy döntés közép- és hosszútávú következményeit. Az is fontos, hogy reálisan tudjuk felmérni az értékeinket. Az üzleti világban a nagy klubok adják el játékosaikat, nekünk az a célunk, hogy megőrizzük őket."

Luigi hozzátette, az elmúlt 14 hónapban nyújtott teljesítményével Damiao az "ismeretlenségből" értékes labdarúgóvá vált.