NB I

Rajczi mezszámát kapta Szélesi Újpesten

Az Újpest FC új játékosa, a labdarúgócsapathoz nyolc év után visszatért Szélesi Zoltán is ott lehet a pályán vasárnap a Ferencváros elleni bajnoki rangadón.

Az újpestiek pénteki sajtótájékoztatóján Jos Daerden vezetőedző adta át a 8-as számú mezt a 27-szeres válogatott futballistának. A belga szakember elmesélte, hogy Hollandiában a Pro-licences edzői tanfolyamon Szélesi korábbi edzőjétől csak jókat hallott a védőről, akinek ezért örömmel mondott igent, amikor néhány héttel ezelőtt edzéslehetőséget kért.

Szélesi Zoltán

"Bizonyára alapos, átgondolt döntés volt részéről, hogy visszatér. A játékostársak mellett természetesen én is örülök, hogy ismét az Újpestet erősíti" - mondta Daerden. "A sérült Lázár Bence, Simon Krisztián, Barczi Dávid és Nagy Patrik, valamint az eltiltott Naim Aarab kivételével minden játékos bevethető a Ferencváros ellen. Ez már közelít az ideális állapothoz, mert a paksi találkozó előtt tizennyolc emberből kellett kiválasztanom azt a tizennyolcat, aki utazik..."

Gressó Gergely, az Újpest FC sajtófőnöke kérdésre válaszolva elmondta, a klub részéről nincs üzenete annak, hogy Szélesi éppen a 8-as számú mezt kapta, amelyet korábban az a Rajczi Péter viselt, aki jelenleg a második kerettel készül. Arra viszont nem kívánt válaszolni, miért száműzték az érvényes szerződéssel rendelkező támadót az NB II Keleti csoportjában szereplő második csapathoz. Szélesi Zoltán kifejtette, nagy örömmel jött vissza Újpestre, hiszen ott született, ezért nemcsak a klubhoz, hanem a kerülethez is kötődik.

"Korábbi újpesti sikereim már a múltat jelentik számomra. Nem titkolt cél és elvárás az egyesület vezetői részéről, hogy a bajnokság végén dobogóra kerüljünk, tehát érjünk oda a nemzetközi szereplésre jogosító helyek valamelyikére. Ehhez szerintem mind a szakmai stáb, mind a játékoskeret, mind a klubvezetés részéről adottak a feltételek" - mondta a 30 éves játékos, aki az előző idényben előbb a görög Olympiakosz Volosz, majd a holland NEC Nijmegen csapatában szerepelt.