London 2012

Módosnak megálljt parancsolt az ötszörös világbajnok

Módos Péter két menetben kikapott a kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában a londoni olimpia negyeddöntőjében a a kategória legnagyobb esélyesétől, az iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpurtól.

Módos Péter (kékben) küzd az iráni Szorjan Reihanpur ellen a férfi kötöttfogású birkózók 55 kg-os kategóriájának negyeddöntőjében a 2012-es londoni nyári olimpián, az ExCel központban 2012. augusztus 5-én. Módos két menetben kikapott. MTI Fotó: Illyés Tibor Az első menetben az iráninak sikerült Módos mögé kerülnie, egy ponttal vezetett, mire Struhács György szövetségi kapitány videóbírót kért. Sajnos nem volt igaza, ezért még egy pontot kapott Szurjan, 2-0-ra nyerte az első menetet. A folytatásban az iráni kitolja a szőnyegről Módost, de nem járt érte pont. Másfél perc elteltével Szurjan térdelt le, a magyar nagyon küzdött, de nem tudta eldobni vagy megpörgetni, így az iráni két nyert menettel bejutott az elődöntőbe. Ha a fináléig menetel - amire jó esély van - akkor a magyar birkózó a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket.

"Kissé visszafogott volt Peti, ennél több kellett volna a továbbjutáshoz. Biztosan az is közrejátszik, hogy először szerepel olimpián, de ennél többet vártam tőle" - mondta Struhács György szövetségi kapitány. "Az volt a taktika, hogy ki kell fárasztani az iránit, aki azonban nagyon jó birkózó, és állásból is nagyon jól küzdött."