Karrier

Sevcsenko a visszavonulás mellett döntött

Bejelentette visszavonulását a 35 esztendős Andrij Sevcsenko, az ukrán válogatott gólrekordere, aki az Oleg Blohin vezette nemzeti csapattal részt vett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Sevcsenko az idei Európa-bajnokságon is vezére volt az ukrán csapatnak - Fotó: parameter.sk

A kiváló támadó a kontinenstorna után közölte, hogy lemondja a válogatottságot, most pedig úgy döntött, végleg szögre akasztja stoplisait. A bejelentésre a Dinamo Kijev péntek délutáni, Hoverla elleni bajnoki mérkőzése után került sor. Sevcsenko nem fogadta el kijevi nevelőegyesülete szerződéshosszabbítási ajánlatát, és az iránta érdeklődő többi klubbal sem egyezett meg.

A 111 válogatott fellépésén 48 gólt szerző csatár korábban úgy nyilatkozott, mindenképpen szeretne a futball közelében maradni, esetleg edzőként tevékenykedni a jövőben, egyelőre viszont úgy tűnik, Sevát nem a kispadon, hanem a parlamentben láthatjuk viszont.

"Az utóbbi időkben sokszor vetődött fel a téma, hogy a Dinamónál új szerződést írok alá, esetleg külföldre megyek" - nyilatkozta az aranylabdás játékos. "De biztosan állíthatom, hogy egyik sem történik meg. Meghoztam a döntést a karrierem befejezéséről, a jövőben politikával fogok foglalkozni."

Sevcsenko 1994-ben mutatkozott be a felnőttek között, az AC Milan színeiben 2003-ban Bajnokok Ligáját nyert.