London 2012

A Keller család nagy elismerése - Natascha viszi a német zászlót

Az ötödik olimpiájára készülő gyeplabdázó, Natascha Keller viszi a péntek esti megnyitón a német csapat zászlaját.

Szerdán délelőtt eldőlt, hogy a gyeplabdázó Natascha Keller viheti a német nemzeti zászlót a londoni olimpia péntek esti megnyitóünnepségén. A németek által már Londonban tartott sajtótájékoztatón jelentették be ugyanis, hogy a 2004-es athéni olimpián győztes német gyeplabda csapat 35 éves játékosáé a megtiszteltetés. Az 1999-ben az év gyeplabdázójának választott Keller most ötödik olimpiájára készül, a jelölés azonban alighanem a családi hagyományoknak is köszönhető.

A gyeplabdázó Natascha Keller viheti a német csapat zászlaját a londoni megnyitón - Fotó: dpa

A Keller család ugyanis fogalomnak számít a (német) gyeplabdában, hiszen Natascha nagyapja (Erwin) az 1936-os berlini olimpián szerzett ezüstérmet, édesapja (Carsten) és bátyja (Andreas) pedig Münchenben (1972) illetve Barcelonában (1992) olimpiai bajnoki címig jutott. Ráadásul a család legfiatalabb tagja, Florian Keller is olimpiai bajnok, aki a 2008-as pekingi olimpián volt tagja a győztes német férfi csapatnak.

"Ha a pályafutásomat nézzük, akkor ezzel került fel az a bizonyos pont az i-re. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az egész gyeplabda családot képviselhetem az olimpián" - nyilatkozta Natascha Keller a döntés után. "Ez a döntés nem csak neki személyesen, de a csapatunknak és a sportágnak is nagy elismerés. Nálunk nem annyira népszerű a sportág, mint mondjuk az argentinoknál, így minden hasonló dolognak örülünk" - nyilatkozta a német női válogatott szövetségi kapitány Michael Behrmann.