UEFA

Platiniék Kassaiék hibája ellenére beleszerettek az ötbírós rendszerbe

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Végrehajtó Bizottságának kijevi ülésén döntés született arról, hogy javasolni fogják a nemzetközi szövetségnek (FIFA) és a labdarúgás szabályalkotó bizottságának (IFAB) az alapvonali játékvezetőket alkalmazó rendszer általános bevezetését.

Bár az angol-ukrán csoportmérkőzésen kiderült, hogy az ötbírós rendszerben is lehetséges, hogy a játékvezetők nem tudják megállapítani, hogy a labda áthalad-e teljes terjedelmével a gólvonalon, az UEFA mégis ezt a rendszert támogatja a műszaki megoldásokkal szemben.

John Terry ment a gólvonal mögül az Anglia-Ukrajna mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

Az ominózus meccsen Kassai Viktor csapata nem látta, hogy John Terry egy alkalommal - lesállás után - a vonal mögül mentett, ami nagy felháborodást keltett, a magyar játékvezetőket pedig hazaküldték, noha egy néhány centis, a játék hevében könnyedén elkövethető hibáról volt szó. Sokak véleménye szerint ez igazolta, hogy be kell vonni a technikai segítséget a labdarúgásba, de az UEFA Végrehajtó Bizottsága nem ért ezzel egyet.

"Több mint 1000 mérkőzésen - beleértve 290 Bajnokok Ligája-találkozót, 615 Európa Liga-mérkőzést és 30 összecsapást a 2012-es Európa-bajnokságon - egyetlen, az Európa-bajnokságon történt hibát kivéve elképesztően pozitív eredménnyel zárult a hozzáadott játékvezető-asszisztensek kipróbálása. Az UEFA Végrehajtó Bizottsága egyhangú támogatását adja az öt játékvezető alkalmazásához. Azt is javasoljuk, hogy egy teljeskörű vita előzze meg a döntést a műszaki technológiák futballban való használatáról. A FIFA és az IFAB az ügyben július 5-én adják ki állásfoglalásukat" - szól az európai szövetség közleménye.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!