Wimbledon

Metróval utazott a Nadalt elverő cseh teniszező a meccsre

Ahogyan azt Kelly McKenney, a Rafael Nadalt Wimbledonban búcsúztató cseh Lukas Rosolt elszállásoló ház tulajdonosa elmondta, a világ legszerényebb teniszezőjét sikerült kifognia, aki bár nyolc éves profi pályafutása alatt mintegy 560 ezer fontot keresett (kb. 21 millió forint), de még mindig saját magának készíti el a reggelit.

A világranglista 100. helyén álló cseh Lukas Rosol óriási meglepetésre már a második fordulóban búcsúztatta a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadalt a wimbledoni tenisztornán. Az egycsapásra világhírnévre szert tevő Rosolnak egyáltalán nincsenek sztárallűrjei, életvitelére jellemző, hogy még ügynöke sincs, minden üzleti ügyét ő rendezi, és edzőjével, Slava Dosedellel (aki még játékospályafutása során egészen a 26. helyig jutott a világranglistán 1994-ben) fapados repülővel utaztak Angliába, majd vonattal és metróval jutott el Southfieldsbe, a Wimbledonnal szomszédos kerületbe, ahol a játékosok többsége is lakik a torna heteiben.

McKenney nyilatkozata szerint a meccs már a vége előtt eldőlt. ,,Az utolsó játékban az ember azt gondolná, hogy mindenki Nadalnak fog szurkolni, de a közönség Lukas nevét kezdte el énekelni. Később, amikor beszéltem vele, azt mondta, teljesen libabőrös lett ettől, és akkor tudta már, hogy nyerni fog."

Persze egy meccset sem lehet felkészületlenül megnyerni, pláne ilyen rangos ellenfél ellen. Dosedel Nadal első fordulós meccsét az előző nap egészen hajnalig elemezte. ,,Amikor hajnalban felébredtem, egy noteszfüzetet találtam teleírva cseh nyelven. Megkérdeztem Slavát, mi a titka Nadalnak, hogy lehet megverni. Erre azt válaszolta, bármi is az, egy dologgal lehetetlen. Csak találgatni tudok, de szerintem arra célzott, hogy ki kell zökkenteni a ritmusából, meg kell nyerni néhány játékot, és végig agresszíven kell teniszezni" - mesélte a szálloda tulajdonosa.