Ökölvívás

Juniorjaink egy bronzérmet és három pontszerző helyet szereztek az Eb-n

Egy bronzéremmel és három pontszerző helyezéssel tér haza a magyar ökölvívó válogatott a szófiai junior ökölvívó Európa-bajnokságról.

Kovács Zsolt szerezte a magyar csapat egyetlen érmét A szófiai junior Európa-bajnokság hatodik versenynapján már csak egy magyar ökölvívó volt érdekelt az elődöntőkben. A debreceni Kovács Zsolt végül pontozásos vereséget szenvedett az idei esztendőben még veretlen ír ellenfele ellen, így már bronzérmesként tér haza. A magyar válogatott egy éremmel és három pontszerző hellyel zárta a szófiai kontinensviadalt.

Mindenki féltette egy kicsit Kovács Zsoltot (75 kg), ugyanis a fináléért az írek nagy ütője, Brian Wall ellen lépett szorítóba, aki ráadásul még veretlen idén. A debreceni bunyós, aki három súlycsoportot lépett felfelé a tavalyi junior magyar bajnokság óta, végig derekasan helyt állt az ír ökölvívó ellen, ám ez ezúttal csak a tisztes, 13:7 arányú pontozásos vereséghez volt elég. Ezzel Kovács bronzérmesként zárt az Európa-bajnokságon, és minden dicséretet megérdemel, ugyanis a dobogó legalsó fokáig vezető úton három szép győzelmet aratott.

Wall ellenfele a döntőben az oroszok klasszisa, a címvédő Magomed Magomedov lesz. A magyar delegáció ezzel egy bronzéremmel, valamint három pontszerző helyezéssel zárta az Európa-bajnokságot, ráadásul ez a fiatal csapat értékes nemzetközi tapasztalatot szerzett.