Magyar válogatott

Vadócz Krisztiánt hat-hét országból keresik

  • hatharom.hu

Vadócz Krisztián jelenleg csapatot keres. A védekező középpályásként számon tartott futballista az elmúlt szezont a NEC Nijmegen együttesénél töltötte, és noha a bajnokságban 31 alkalommal jutott szóhoz, a klub vezetése nem kínált fel neki újabb megállapodást.

A 40-szeres magyar válogatott középpályás 2011 nyarán igazolt a spanyol élvonalban szereplő Osasunától korábbi csapatához, a holland NEC Nijmegenhez, amelynek 2007 és 2008 között a játékosa volt.

Vadócz tavaly egyéves megállapodást kötött a nijmegeniekkel, de hiába végzett a gárda az Eredivisie nyolcadik helyén, és jutott be az Európa Ligáért rendezett rájátszásba, a klub még június elején közölte, hogy nem kínálnak új szerződést a középpályásnak. Ezt a NEC technikai igazgatója, Carlos Aalbers azzal indokolta, hogy egy új játékost, Evander Snót igazoltak a helyére az RKC Waalwijktól.

Vadócz eddig klubjai
2002-2005 Bp. Honvéd
2005-2007 Auxerre
2007 Motherwell
2007-2008 NEC
2008-2011 Osasuna
2011-2012 NEC

Vadócz Krisztiánnak tehát június 30-ától nincs csapata, de mivel ingyen igazolhatóvá vált, jó esélyekkel igazolhat újra egy külföldi együttesbe. Honlapunk felkereste a játékost és menedzserét is, hogy a válogatott futballista sorsáról érdeklődjön.

"Egyre kevesebb esély a hosszabbításra, nem gondolom, hogy ez az opció lenne a végső megoldás. Remélem hamarosan eldől a sorsom, de az én személyes prioritásom az ajánlatokhoz kell, hogy igazodjon" - mondta a hathárom.hu-nak Vadócz. "Konkrét ajánlatokról nem szeretnék beszélni, nyilván vannak erős bajnokságok, ahol szeretnék majd játszani".

Kövesdi Viktor, a játékos menedzsere szintén nem akart konkrétumokról beszámolni, de azt elmondta, hogy van "merítési" lehetőségük a jövőt illetően. "Gyakorlatilag hat-hét országból vannak megkeresések és ajánlatok, de ezek közül egyetlen egy sem konkretizálódott még. Ahogy ezeknél a dolgoknál lenni szokott, többesélyes a kimenetel. Az is előfordulhat, hogy nagyon rövid időn belül, akár 2-3 nap múlva pontot tehetünk az ügy végére, de még az is lehet, hogy 2-3 hetet kell várni. Krisztiánnak lejárt a szerződése, így ingyen igazolható, és ebben a helyzetben nyilvánvaló, hogy igyekszünk a legtökéletesebb megoldást választani a számára. Ezért lehet az is, hogy várni kell a megfelelő lehetőségre. Természetesen a játékos szeretné minél előbb lezárni a kérdést, de néha erre több időre is szükség lehet." Kövesdi azt hozzátette, hogy Magyarországon biztosan nem folytatja a a válogatott játékos. "Nem beszéltünk magyar csapatokkal, mert Krisztián fejében fel sem merült, hogy haza szeretne térni. Már közel nyolc éve külföldön légióskodik, és még továbbra is kint szeretne maradni."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!