Atétikai Eb

Márton Anita hetedik súlylökésben, Farkas Györgyi 16. hétpróbában

  • MTI

A hétpróbázó Farkas Györgyi a 16. helyen áll az első nap után, a súlylökő Márton Anita hetedik helyen végzett a helsinki atlétikai Európa-bajnokságon pénteken.

Farkas Györgyi

A magyar versenyző a pénteki utolsó számban, 200 méteren 25.74 mp-cel ért célba, ezzel 820 pontot gyűjtött, négy szám után 3446 ponttal áll.

Vezet az ukrán Ljudmila Joszipe 3785 ponttal. "Nem vagyok elégedett" - értékelte teljesítményét az olimpiára készülő Farkas Györgyi. "Kezdésnek, 100 m gáton, egyedül a mi csoportunknak volt ellenszele, magasban sem tudtam úgy teljesíteni, ahogy terveztem. Súlylökésben a bemelegítésnél 13 méter fölött dobtam, nem is értem, hogy élesben ez miért nem sikerült. A betegségem után még nem nyertem vissza a formámat, de az olimpia előtt mindenképpen indulni akartam az Eb-n, hogy megméressem magam."

Farkas Györgyinek jó esélye van, hogy szombaton előrébb lépjen a 16. helyről, mivel a távolugrás és a gerelyhajítás erősebb számai közé tartozik.

Márton Anita

A fedett Eb-n ötödik magyar versenyző 17,19 méterrel kezdett a döntőben, másodikra 17,39-re javított, ezzel éppen befért a legjobb nyolc közé - a harmadik sorozat után az utolsó négy versenyző búcsúzik. Harmadikra 17,31 következett, majd ismét messzebbre lökte a súlygolyót: 17,48 után jött a 17,93, amivel a hetedik helyre lépett előre. Utolsóra 17,52 méter jelent meg a neve mellett.

A számot a 2004-ben olimpiai ezüstérmes német Nadia Kleinert nyerte 19,18 méterrel.