Wimbledon

Federer újra Nadal előtt - sőt akár világelső is lehet

  • VNA

Rafael Nadal korai kiesése miatt Roger Federer újra a második helyre jött fel a világranglistán, sőt az első helyre is van esélye Wimbledon után.

Rafael Nadal meglepő kiesése után a wimbledoni Grand Slam tornát követő világranglistán ismét változás lesz az élmezőnyben. Májusban Roger Federer egyetlen hétre már visszavette ugyan a második helyet spanyol riválisától, most viszont újfent egyik fő riválisa elé kerül majd. Nadal a tavalyi wimbledoni döntős szereplés miatt most a második fordulós kiesésessel olyan sok pontot veszít (1155-öt), hogy a svájci további londoni eredményeitől függetlenül visszaszorul a harmadik helyre a rangsorban. 

A 30 esztendős svájci - viszont két év után - akár még a világelsőséget is átveheti, ha megnyeri karrierje hetedik füves pályás Grand Slam tornáját. Ebben az esetben ugyanis a címvédő Novak Djokovics legkésőbb az elődöntőben búcsúzik (egy ágon van Federerrel), és annyi pontot veszíthet, hogy a rangsorban a bázeli illetőségű teniszező mögé kerülhet. A wimbledoni torna előtt 2845 pontos előnyben volt a szerb, aki egy elődöntős vereséggel 1280 pontot nem tudna megvédeni a tavalyi eredményéből, míg a GS-rekorder tavaly csak a negyeddöntőig jutott, azaz egy tornagyőzelemmel 1640 ponttal regisztrálhatna többet, mint egy éve. Összességében tehát 2920 pontot hozhatna Djokovicson, amivel minimális különbséggel, 75 egységgel átvenné a vezetést a világranglistán.